Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jotkut asiat kuuluvat telkkariin

Kolumnisti nautti elokuvissa audiovisuaalista kermalikööriä.

Radio ja TV
 

En katsonut jouluna yhtään televisiota Lumiukkoa lukuunottamatta. Välipäivinä annoinkin sitten aisteilleni shokkihoitoa: Katsoin Star Wars: The Force Awakens -elokuvan Tampereen Plevna 1:n jättimäiseltä valkokankaalta.

Istuin toisessa rivissä 3D-lasit päässä ja tuijotin suu auki planeetankokoisia avaruushökötyksiä ja ympäriinsä singahtelevia lasersäteitä. Spektaakkelin mittaluokka oli sikälikin fyysinen, että jos halusin lukea suomennoksia, minun piti kääntää koko päätäni.

Tarinasta en osannut ryskeen keskellä piitata. Olin vain että: ”Vau! Lisää tätä!”

Valosapelien humina korvissani ryntäsin seuraavana päivänä katsomaan Matkijanärhi-saagan viimeistä osaa.

Sekin täytti pään toiminnalla, mutta yllätysmiinoina myös melodraamalla ja viuluilla. Äitelimmissä kohdissa vilkuilin kaikkialle muualle paitsi valkokankaalle. Vastarinta oli turhaa. Muhkea äänentoisto ja seinänkokoinen kuva kaatoivat audiovisuaalista kermalikööriä silmiini ja korviini tasaisesti ja vastustamattomasti.

Sain teattereista kyllikseni, ja vaihdoin välineen televisioon. Aistit nollautuivat pikkuleijonien Venäjä-tappiolla nuorten MM-jääkiekossa.

Se oli ihan jees. Mutta sitten tuli tiistai ja Downton Abbeyn viimeisen kauden toiseksi viimeinen jakso.

Televisio näytti, miksi se on joskus aivan parasta. Maltillisen kokoinen ruutu annosteli charmantteja kulisseja ja rutikuivaa brittihuumoria kohteliaalla nopeudella. Uskollinen 42-tuumainen LG:ni ei ottanut aivojani hallintaansa vaan avasi uuden huoneen asuntooni, sellaisen 1900-luvun alun tyyliin sisustetun, jossa tapahtumien huikeimmat tehot liittyivät kohteliaisuuksiksi naamioituihin ikäviin loppukaneetteihin.

Siitä tuli turvallinen olo.

Sen sijaan turvallinen olo ei tule siitä, että Uusi Sherlock-sarjan erikoisjakso The Abominable Bride esitetään tänään elokuvateattereissa. Kuka tahtoisi nähdä kolmimetrisen Benedict Cumberbatchin naaman viisastelemassa päin näköä?

Kauhea ajatus!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat