Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hyvä tuomari, heikko sarja

Bad Judge ei ole tarpeeksi hauska eikä letkeä

Radio ja TV
 

Bad Judge USA, 2014–5 Pääosissa Kate Walsh, Tone Bell, Ryan Hansen, John Ducey TV5 7.1.2016 klo 19.30

Huonotapainen tuomari? Sopimaton tuomari? Pahistuomari? Ei olisi ollut helppo suomentaa amerikkalaisen komediasarjan Bad Judge (2014–5) nimeä. Se esitetäänkin alkuperäisellä englanninkielisellä nimellään.

Bad Judgen päähenkilö, tuomari Rebecca Wright ( Kate Walsh ) ei silti käy pahiksesta eikä edes huonotapaisesta ihmisestä. Hän käyttää alkoholia, harrastaa seksiä useiden ihmisten kanssa, sanoo asioita suoraan ja käyttäytyy rennosti julkisella paikalla.

Sarjan komiikan perusta on ristiriita Rebeccan tuomarintyön ja yksityiselämän välillä. Mutta ristiriita ei tunnu ihan aidolta. Seksi, alkoholi ja rento meininki eivät nykyään tee kenestäkään huonotapaista tai edes sopimatonta. Ehkä sarjan juonessa olisi pitänyt nostaa panoksia ja tehdä päähenkilöstä edes hieman hurjempi.

Emme enää odota tuomareiden ja muiden yhteiskunnan tukipylväiden elävän huomaamatonta ja konservatiivista elämää.

Ei ole ihme, että Bad Judgea tehtiin vain yksi tuotantokausi. Se ei ole tarpeeksi hauska eikä letkeä. Hyviä vitsejä on liian vähän.

Samalla sarja yrittää olla muutakin kuin hauska.

Sillä oikeasti Rebecca on hyvä tuomari. Hän välittää asiakkaistaan, jopa enemmän kuin muut pitävät sopivana. Hän jakaa oikeudenmukaisia, innovatiivisia ja älykkäitä tuomioita. Hän on todellisuudentajuinen ja oivaltava. Itse asiassa Rebecan hyvellisyys ärsyttää sarjassa toistuvasti enemmän kuin mitä oletettu paheellisuus naurattaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat