Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käpin käsissä jouhikosta on moneksi

Pekko Käpin studiokonsertti näyttää, ettei jouhikko ole museokamaa.

Radio ja TV
 

Yle Live: M1-studiossa Pekko Käppi Ohjaus Tiina Siniketo Suomi 2015 Teema klo 22.25

Eikö Pekko Käpin nimessä olekin jotain samaa kuin hänen esiaikaisessa soittimessaan jouhikanteleessa? Vai voisiko Käppiä kuvitella käsittelemaan yhtä eläytyvästi jotain muuta instrumenttia?

Pasilassa viime syyskuussa taltioitu M1-studiossa Pekko Käppi muistuttaa toisaalta, että etnomusikologiaa opiskellut nelikymppinen muusikko, lauluntekijä ja laulaja ei ole mikään kansanmusiikillinen museoija. Nelikielinen, jousella soitettava jouhikannel eli jouhikko muuntautuu Käpin käsissä moneksi – ajoittain jopa raskaasti rockaavaksi kitaraksi.

Jouhikkoa kohta kaksikymmentä vuotta soittanut Käppi onkin siirtynyt kahdella uusimmalla levyllään kohti aikamme todellisia kansanmusiikkeja. Muhkeamman ja loitsuavamman soundin luomisessa ovat avustaneet sähkökitaristi Tommi Laine ja bassokitaristi Nuutti Vapaavuori, jotka kirittävät Käppiä myös tässä studiokonsertissa.

Kannattaa pysytellä kanavalla loppuun saakka, sillä lopputekstien jälkeen yhtye palaa esittämään ylimääräisenä aitoon kansanrunoon sävelletyn laulun Kun minä kuolen. Vähäpuheinen Käppi vitsailee, että se oli lauantai-iltaisin kuumin kappale nuorison kerääntyessä kylän keinulle – 250 vuotta sitten.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat