Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paul Temple muistuttaa Paul Coxia

Radio 1 lähettää lauantain kuunnelmapaikalla yhden tunnetuimmista kuunnelmista, Paul Templen.

Radio ja TV
 
Olavi Kaskisuo
Joel Rinne teki monta sankariseikkailijan roolia.
Joel Rinne teki monta sankariseikkailijan roolia. Kuva: Olavi Kaskisuo

Radio 1 on uusinut parin vuoden ajan lauantain kuunnelmapaikalla vanhoja seikkailu- ja dekkarikuunnelmasarjoja. Tunnetuimmista on yksi jäljellä. Se on tietenkin Paul Temple, joka on 1960-luvun muistetuimpia kuunnelmia.

Brittikirjailija Francis Durbridge loi salapoliisi-dekkarikirjailijahahmon BBC:lle vuonna 1938. Seuraavien kolmen vuosikymmenen aikana Paul Temple -seikkailuja syntyi radiolle kolmisenkymmentä. Suositut kuunnelmat poikivat myös elokuva- sekä tv-sovituksia, ja niitä on julkaistu romaaneina.

Suosikkisankari napattiin nopeasti BBC:ltä monen muunkin maan radioon – myös Suomeen. Tänään alkava 16-osainen Paul Temple ja Spencerin juttu vuodelta 1962 käynnistyy huonedraamana, mutta vähitellen mystisen äänilevyn metsästykseen liittyy myös actionia.

Templeä esittävä 65-vuotias Joel Rinne teki pääroolin myös samalla ohjelmapaikalla vastikään uusitun toisen sarjan sankarina Paul Coxina. Roolisuoritukset muistuttavat toisiaan niin paljon, että seikkailijoita on hankala erottaa toisistaan.

Paul Temple ja Spencerin juttu, Radio 1 klo 15.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat