Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huumoria mainostoimistosta

Kuunnelmasarja flirttailee sitcomin ja kreisikomedian elementeillä.

Radio ja TV
 
Yle
Mainostoimisto Poni etsii nyky-Suomesta ihmeitä valjastaakseen ne myyntikäyttöön. Työntekijöitä esittävät Niina Koponen (vas.), Juha Pulli, Pyry Nikkilä ja Helmi-Leena Nummela.
Mainostoimisto Poni etsii nyky-Suomesta ihmeitä valjastaakseen ne myyntikäyttöön. Työntekijöitä esittävät Niina Koponen (vas.), Juha Pulli, Pyry Nikkilä ja Helmi-Leena Nummela. Kuva: Yle

Sanansaattajat Suomi 2015 Käsikirjoitus Otto Sandqvist, ohjaus Janne Pellinen Radio 1 klo 21.30

Mitenköhän tämän nyt nätisti sanoisi. Minulla on sellainen tunne, että uusissa kuunnelmissa – varsinkin jos on kyse huumorista – yritetään usein hieman liikaa.

Otto Sandqvistin kirjoittama ja Janne Pellisen ohjaama 20-osainen Sanansaattajat on ensimmäinen uusi viihdekuunnelmasarja Ylellä vuosikausiin. Sen koko tekijäkaarti paria Radioteatterin konkaria lukuun ottamatta on Teatterikorkeakoulun kasvattamaa nuorta sukupolvea.

Aihe sinällään on ajankohtainen. Tapahtumapaikkana on mainostoimisto, joka hyödyntää uusia medioita ja pyrkii järjestämään tempauksia. Tämä tarjoaa mahdollisuuden irvailla nykyiselle hektiselle mediatodellisuudelle, jossa kaupallisuus ja journalismi sekoittuvat iloisesti keskenään.

Sitcomin ja kreisikomedian elementeillä flirttailevassa sarjassa mainostoimisto yrittää löytää nyky-Suomesta ihmeitä ja valjastaa ne myyntikäyttöön. Mitä ihmeellisimpiä vihjeitä alkaakin pian tipahdella toimiston puhelinvastaajaan.

Mutta ei se nyt vain toimi kovin hyvin. Touhu menee turhan korkealentoiseksi, kun mainosväki alkaa kohdata kaikkialla mystisiä eläinhahmoja, joilla on jokin viesti kerrottavanaan.

Kaavamaisuus on ollut jo pitkään erityisesti tv:n sketsiviihteen, mutta myös radioviihteen maneeri. Myös Sanansaattajat toistaa jaksoissaan kuviota, jossa Leevi & the Leavingsia muistuttavien tunnusmusiikkien välissä uusintuu jaksosta toiseen samankaltainen draaman kaari.

Roolisuoritukset kulkevat sinällään kohtuullisesti. Vaikka ajan henki on kohellus, nuoret teatteriammattilaiset onnistuvat luovimaan pahimpien ylinäyttelemisen karikoiden lomitse.

Myös nopeatempoisessa äänisuunnittelussa on hauskoja elementtejä, kuten radiopuhelimia ja puheluiden taustalta kuuluvia viidakon ääniä.

Mutta kun käsikirjoitus yrittää liikaa, draama on vähemmän kuin osiensa summa.

Todellinen ihme näinä aikoina olisi toimiva radion viihdesarja. Sitä jään edelleen odottamaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat