Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi hakkeridraama kelpaa Anonymousillekin

Palkittu jännityssarja muistuttaa Dexteriä.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Peter Kramer / USA Network
Mr. Robot ja Elliot haluavat paremman maailman.
Mr. Robot ja Elliot haluavat paremman maailman. Kuva: Peter Kramer / USA Network

Sattuipa sopivasti. TV2:ssa tänään alkava Mr. Robot palkittiin juuri Golden Globe -gaalassa parhaana tv-draamana.

Sarjan ykköskausi on kerännyt kehuja muiltakin. Esimerkiksi tunnetun hakkerikollektiivin Anonymousin edustaja kiitteli International Business Timesissa sen olevan tv:n hakkerikuvauksista osuvin.

Sam Esmailin sarjassa on panostettu uskottavuuteen. Apunaan tekijöillä on ollut muun muassa FBI:n kyberrikollisuusyksikön veteraani. Mr. Robotissa hakkerointi ei ole vain muodikas kehys vaan keino käsitellä yhteiskunnan pimeää puolta.

Yleensä hakkerit esitetään tv:ssä ja valkokankaalla eksentrisinä nörtteinä, jotka suoltavat jargoniaan samaa tahtia näppäimistöä nakuttavien sormiensa kanssa. Mr. Robotin päähenkilö Elliot ( Rami Malik ) ei ole karikatyyri. Kyberturvafirman teknikko muuttuu vapaa-ajallaan omankädenoikeutta jakavaksi hakkeriksi, ja yrittää samalla selättää omat harhansa ja addiktionsa.

Sarja muistuttaakin paljon Dexteriä, jossa rikospaikkatutkija tasapainoilee sarjamurhaajakutsumuksensa ja arkiminänsä välillä.

Varsinainen tapahtumien vyöry alkaa Elliotin kohdatessa salaperäisen Mr. Robotin ( Christian Slater ), jonka johtama hakkeriryhmä on ottanut kohteekseen lonkeronsa kaikkialle ulottavan ison rahan.

Robin Hood -kutsumustaan toteuttava porukka on varmasti saanut innoituksensa tosielämästä. Ryhmä jopa käyttää naamareita – aivan kuten Anonymous.

Mr. Robot TV2:ssa klo 21.00

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat