Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Solutason jännitystä

Romantiikka ja rikos ovat tuoreen kotimaisen sairaalasarjan polttoaineita.

Radio ja TV
 
Kaisu Tervonen
Nelonen
Taneli Mäkelä on Hannu Sivenius, geenitutkija ja helsinkiläisen tutkimussairaalan johtaja.
Taneli Mäkelä on Hannu Sivenius, geenitutkija ja helsinkiläisen tutkimussairaalan johtaja. Kuva: Nelonen

Geenitutkija, lääkäri Hannu Siveniusta uhkaa vuoden vankilatuomio. Häntä syytetään alkion muokkaamisesta ja eräänlaisen design-vauvan tuottamisesta. Se on ensimmäinen asia, jonka katsoja draamasarjasta Ihon alla oppii.

Sarjan keskeisin tapahtumapaikka on arvostettu helsinkiläinen tutkimussairaala, jota Sivenius ( Taneli Mäkelä ) johtaa. Kuten alku jo paljastaa, sarjan lääkärit ja hoitohenkilökunta tarpovat jossain lääketieteen mahdollisuuksien ja etiikan rajojen välimaastossa. ”Silloin kun päämäärä on pelastaa ihmisiä, silloin kyse on aina aika paljon laajemmista ja vanhemmista periaatteista kuin meidän lait”, Sivenius summaa sarjan alussa.

Sairaalassa piilotellaankin solutason salaisuutta, joka ratkaisee kokonaisia ihmiskohtaloita. Tuohon salaisuuteen törmää Sofia Sivenius ( Elena Leeve ), toisen vuoden lääkäriopiskelija ja Hannu Siveniuksen tytär.

Ihon alla pohjaa Miikko Oikkosen alkuperäisideaan. Aiemmin Nymfit-fantasiasarjan luonut Oikkonen on myös yksi sen käsikirjoittajista ja ohjaajista. Tällä kertaa jännitys rakennetaan tiedepohjalle, mutta 12 jakson aikana kasvatetaan myös vahvaa kohtalon tuntua.

Eniten tämä näkyy Sofia Siveniuksen ja hänen kohtaamansa nuorukaisen Henri Vaartaman ( Willehard Korander ) kohdalla. Hahmojen välille luodaan salaperäinen yhteys, jota tiede ei riitä avaamaan.

Heidän tutustumisensa bussipysäkillä on sarjan sähköisimpiä kohtauksia, ja heidän suhteensa kantaa koko sarjaa.

Kokonaisuutta voisi luonnehtia sairaaladekkariksi. Jokaisessa jaksossa ratkotaan yhtä kiperää potilastapausta – oli kyse sitten ulkomaantoimittajan puheongelmista tai pääministerin päänsäryistä.

Esimerkiksi amerikkalaissarja Housesta sen erottaa kuitenkin läpi sarjan jatkuva, keskeinen rikosjuoni. Yksittäiset potilastapaukset ovat vain yksioikoisia välineitä isän ja tyttären suhteen luotaamiseen.

Vielä kauempana Ihon alla on Teho-osaston ja Sykkeen kaltaisista, rivakoista ensemble-sairaaladraamoista. Vaikka potilaita ja Siveniuksen tiimiä näyttelevät tunnetut nimet Laura Malmivaarasta Ilkka Villiin, he jäävät haaleiksi satunnaiskasvoiksi.

Sofia Sivenius ja Henri Vaartama ovat ainoita hahmoja, joiden elämä kasvaa sairaalan ulkopuolelle.

Hiljaisen tutkimussairaalan potilastapaukset eivät onnistu herättämään myötätuntoa.

Ehkä siksi tekijät ovat kirjoittaneet Elena Leevelle väkinäisiä kylpykohtauksia.

Ikään kuin muistuttaakseen, että tässä kerrotaan ihmisistä, jotka ovat lihaa ja verta, eivät pelkkiä hyvin muodostuneita solukasoja.

Tai sitten tarkoitus on vain hekumoida alastomuudella.

Ihon alla Nelosella klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat