Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sote-uudistus myös tv-sairaaloille

Kotimaiset sairaalasarjat tarvitsevat piristystä.

Radio ja TV
 

Kiitos Ylen Sykkeen, kotimainen sairaalasarja on elvytetty henkiin. Tänään se saa rinnalleen toisen muotovalion. Enää genreä ei voi pilkata hutiloiden tehdystä taustatyöstä, epäkiinnostavista hahmoista tai halvasta, kömpelöstä toteutuksesta. Ehei: niin Syke kuin tänään kilpailevalla kanavalla starttaava Ihon alla ovat sinänsä järkyttävän päteviä ja huipputyylikkäitä.

Ihon alla on Sykkeen lailla moderni, nopeatempoinen ja koukuttava. Castingissakaan ei ole vikaa: Taneli Mäkelän ja Elena Leeven roolityöt vaikuttavat moitteettomilta, vaikka pilottijakso muutoin sisältääkin paikoittain kökköä näyttelemistä.

En silti onnistu rakastumaan tähänkään freesattuun lasarettitarinaan, vaikka kuinka yritän. Olkoon koko jenkkikulttuurin ja sen tuottamien tv-sarjojen synti hömppäisyys ja pirtsakkuus, mutta juuri niitä piirteitä kaipaan kotimaisiinkin sairaalasarjoihin. Onko aina pakko olla niin saakelin ankeaa?

Lajityypin nykyisten edustajien perusteella Suomessa ei nimittäin paista aurinko edes kesäisin eikä yhdelläkään terveydenhuollon piirissä työskentelevällä ole koskaan sekuntiakaan hauskaa. Silloinkin kun kahvihuoneessa heitetään hetki kyynistä vitsiä ja relataan, kaiken yllä leijuu pahaenteinen synkeys.

Katsoja voi laskeskella, että jonkun aortta poksahtaa kymmenen sekunnin sisällä. Sitten ollaan taas koko loppujakso ainoastaan ja vain huolestuneita ja kireitä.

Ehdotankin tv-sairaaloille perinpohjaista sote-uudistusta, joka sisältäisi Elastisen vetämää asennekoulutusta ja hymyworkshoppia.

Kaurismäkeläisen kelmeä ja valoton maisema kaipaa muutaman häpeilemättömän pastellivedon. Se ei romuttaisi kokonaisuuden uskottavuutta. Syntyy sitä draamaa vähemmälläkin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat