Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pistääkö Perjantai miettimään?

Uutta keskusteluohjelmaa lähetetään suorana Tampereen TTT-klubilta.

Radio ja TV
 
Jyrki Valkama / Yle
Juontajat Sean Ricks ja Pekka Vahvanen lupaavat tarpeen mukaan kysellä vierailtaan epämukaviakin. ”Kuten kaverien kesken on tapana.”
Juontajat Sean Ricks ja Pekka Vahvanen lupaavat tarpeen mukaan kysellä vierailtaan epämukaviakin. ”Kuten kaverien kesken on tapana.” Kuva: Jyrki Valkama / Yle

Ajankohtainen kakkonen loppui joulukuussa, mutta suoria ajankohtaisohjelmia tehdään Tampereella edelleen. Ensimmäinen mahdollisista perillisistä on tänään alkava Perjantai, jota lähetetään viikoittain iltayhdeksältä Tampereen työväen teatterin klubilta – suorana ja yleisön edestä.

”Meitä pyydettiin valmistelemaan perjantai-illan tunnelmaan sopivaa erilaista ajankohtaisohjelmaa, joka tavoittaisi myös nuorempaa väkeä”, sanoo Pasi Toivonen. ”Saa nähdä, onko Perjantaista siihen. Rahaa ohjelman tekoon on ainakin koko tälle vuodelle.”

Toimittajana televisiouransa aloittanut Toivonen liittyi Ajankohtaisen kakkosen tekijöihin 1995 ja on nyt Perjantain tuottaja. Juontajat ovat tuoreita kasvoja: toimittajat Sean Ricks ja Pekka Vahvanen.

Vajaan tunnin mittaisen Perjantain keskeistä sisältöä ovat Ricksin ja Vahvasen viikoittaiset haastatteluvieraat.

”Minä olen ehdottanut, että heidän pitää valita haasteltavikseen sellaisia, joista ovat itse todella kiinnostuneita. Emme ole kyselemässä terveisiä vaan tekemässä oikeaa journalistista ohjelmaa”, Toivonen korostaa.

Sekä Sean Ricks että Pekka Vahvanen luonnehtivat haastattelutapaansa kaverilliseksi jutusteluksi.

”Emme halua kovistella, mutta pyrimme puhumaan silti suoraan ja saatamme kysyä tarpeen mukaan myös epämukavia – kuten kaverien kesken on tapana”, Vahvanen tarkentaa.

Ensimmäisen suoran Perjantain vieraat Tampereen TTT-klubilla ovat kansanedustaja Susanna Koski (kok) ja kansalaisaktivisti Maryan Abdulkarim.

”Ohjelma hakee ehkä vielä muotoaan, mutta ytimessä on yhteiskunnallinen merkittävyys”, sanoo Ricks. ”Haluamme käsitellä ajalle tärkeitä asioita, vaikka ymmärrystä lisäävästi. Perjantai yrittää pistää miettimään.”

Perjantai ei ole ajan hengen mukaisesti tietysti pelkkä ohjelma, vaan projekti, joka elää viikon mittaan sosiaalisessa mediassa.

Ohjelman Facebook-sivulle tehdään joka viikko muutama parin minuutin mittainen journalistinen video, ja sinne ilmaantunee ennen perjantaita myös ohjelman kolmas olennainen vakioelementti, minidokumentti.

Tänään dokumentissa käsitellään vartin verran isäsuhdetta – isään, joka katosi.

”Toivon, että dokumentit edustavat Ajankohtaisen kakkosen parhaita reportaasiperinteitä, mutta ovat ilmaisukeinoiltaan tästä ajasta”, Toivonen sanoo.

Perjantai TV1:ssä klo 21.05.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat