Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Me metallinetsijät on aarre itsessään

Hieno draamakomediasarja jatkuu yhtä hykerryttävänä.

Radio ja TV
 
Jonathan Barclay / Yle
Lance (Toby Jones) ja Andy (Mackenzie Crook) etsivät aarretta.
Lance (Toby Jones) ja Andy (Mackenzie Crook) etsivät aarretta. Kuva: Jonathan Barclay / Yle

Metallinilmaisin on hyvä renki mutta huono isäntä, muistutetaan Museoviraston blogissa, jossa korostetaan harrastajien kulttuurista vastuuta.

Vähän samaa voisi sanoa englantilaisesta draamakomediasta Me metallinetsijät, jossa hyvä harrastus – se renki – on kääntynyt kahden keski-ikäisen miehen isännäksi.

Verkkainen kuljeskelu pelloilla on nelikymppiselle Andylle ( Mackenzie Crook ) ja viisikymppiselle Lancelle ( Toby Jones ) sitä oikeinta elämää – ja myös ystävyyden vahvin side.

Crookin kirjoittamassa ja ohjaamassa hitaassa sarjassa ei silti naureta sosiaalisesti kömpelöille miehille ylimielisesti vaan ymmärtävän myötätuntoisesti.

Hykerryttävän vähäeleinen huumori on löytänyt yleisönsä, ja Me metallinetsijät sai Bafta-palkinnon vuoden 2015 parhaana tilannekomediana. Suomessa avauskausi keräsi noin 30 000 katsojaa, joten aarre odottaa vielä uusia löytäjiään.

Tänään alkavaa toista kautta sävyttävät miehiä hirvittävät elämänmuutokset. Andysta on tullut työtön ja isä, ja trukkikuski Lance kokeilee onnea suhdemarkkinoilla. Draaman kannalta tärkeä tekijä on edelleen myös miesten kotipesä, Daneburyn pikkukaupungin metallinetsijöiden kerho. Sitä työllistävät nyt isoisänsä pudonnutta konetta etsivä saksalainen Peter ja käätynsä kutupaikalle kadottanut pormestari.

Me metallinetsijät TV1:ssä klo 18.10.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat