Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nooan arkki -elokuvassa arkki on sivuroolissa

The Ark tarjoaa uuden näkökulman tuttuun Raamatun tarinaan.

Radio ja TV
 

Raamatun Nooa tunnetaan arkin rakentamisesta. Nooasta kertovan tv-elokuvan The Ark (2015) nimi on silti harhaanjohtava. Elokuvassa arkki ei ole isossa roolissa.

Valtava arkki kyllä näytetään, mutta se on pelkkä pakollinen lavaste. BBC:n tuottaman tv-elokuvan sarjan painopiste on muualla. Se on arkin rakentamisen aiheuttamissa inhimillisissä ristiriidoissa.

Nooa ( David Threlfall ) saa Jumalalta käskyn rakentaa valtava arkki. Se on raskas vaatimus. Nooan perhe ei usko helposti, että Jumala käskisi tekemään mitään näin kummallista. Arkki muuttaa koko perheen elämän.

Myös perheen ulkopuoliset ovat tyrmistyneitä.

The Ark kuvaa sitä, miten uskonnollinen usko voi vaikuttaa syvästi ihmisten elämään. Sarjan henkilöt kamppailevat uskonnon, rakkauden, perheiden, omien unelmien ja kaiken muun hyökyaalloissa.

Painopisteen valintaan sopii se, että The Ark on vanhanaikainen Raamattu-filmatisointi, ilman uusia jippoja, omaperäisiä juonenkäänteitä tai moderneja näkökulmia.

Muinaisista ajoista kertovat elokuvat korostavat usein spektaakkelia, kuten komeita joukkokohtauksia tai lavasteita. Nooan tarinasta voisi helposti tehdä tehostespektaakkelin, jossa keskitytään vedenpaisumukseen ja valtavaan arkkiin.

Isoissa spektaakkeleissa ihmisten väliset suhteet ja ihmisten omat tunteet jäävät helposti vähemmälle huomiolle. The Arkissa on päätetty tehdä toisinpäin. Siinä todellinen draama käydään ihmisten sisällä.

The Ark on katsottavissa Netflixissä (netflix.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat