Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Realitysarja vie suomalaisia maailmalle

Matkalaiset ovat ulkomailla elämänsä ensimmäistä kertaa.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Nelonen
Erkki ja Riitta Kvick pääsivät Montpelierissä matsiin ja tapaamaan Susijengiä.
Erkki ja Riitta Kvick pääsivät Montpelierissä matsiin ja tapaamaan Susijengiä. Kuva: Nelonen

Uusi matkailuaiheinen tosi-tv-sarja Ummikot ulkomailla ei varsinaisesti tarjoa mitään uutta. Onhan sitä kotisohvilla aikaisemminkin ihmetelty suomalaisten uunoilua lomakohteissa.

Ohjelman idea on kuitenkin hieman erilainen kuin vaikkapa Matkaoppaissa tai Alanyan sankareissa, sillä matkatoimistoammattilaisten ja rutinoituneiden lomailijoiden sijaan kamerat seuraavat nyt suomalaisia, jotka uskaltautuvat ulkomaille elämänsä ensimmäistä kertaa.

Sarjan jokaisessa jaksossa juontaja Sara Sieppi lähettää kaksi ummikkoparia lomalle vieraaseen maahan. Tosin ainakin ensimmäisissä jaksoissa määränpäät ovat melko turvallisesti eurooppalaisia kaupunkikohteita.

Kyynikko haistaa ohjelmassa väijyvän myötähäpeävaaran viimeistään silloin, kun ummikko hätääntyy lähtöselvityksessä tai haastelee hotellin respassa leveää savoa. Naureskelun rinnalla ohjelma saattaa silti tarjota pieniä oivalluksiakin.

Ainakin ensimatkaajat huomaavat, ettei elämä muualla ole välttämättä sen ihmeellisempää kuin koto-Suomessa. Myös paikallisten avuliaisuus tuntuu olevan iloinen yllätys useimmille aroista reissaajista.

Asenteita on hyvä ravistella toisestakin vinkkelistä. Suomalaisummikkojen selviytymistä katsellessa on näet paikallaan pohtia, millaista mahtaakaan olla esimerkiksi syyrialais-, irakilais- ja somaliummikkojen arki täysin vieraassa ympäristössä – vailla tietoa kotiinpaluusta.

Ummikot ulkomailla Nelosella klo 20.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat