Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miehet kukkoilevat tunkiollaan

New Yorkin finanssimaailmaan sijoittuva draamasarja Billions viihdyttää muttei analysoi.

Radio ja TV
 
JoJo Whilden / HBO
Miljardööri Bobby Axelrodilla (Damian Lewis, vas.) ja syyttäjä Chuck Rhoadesilla (Paul Giamatti) on kana kynittävänä sarjassa Billions.
Miljardööri Bobby Axelrodilla (Damian Lewis, vas.) ja syyttäjä Chuck Rhoadesilla (Paul Giamatti) on kana kynittävänä sarjassa Billions. Kuva: JoJo Whilden / HBO

Mitä tekevät keski-ikäiset keinottelulla rikastuneet miljönäärimiehet, joilla on jo kaikkea mahdollista? He sekä nauttivat kaikesta että kahmivat lisää kaikkea.

He myös nokittelevat ja nolaavat toisiaan rankasti – ainakin New Yorkiin sijoitetussa Billions-sarjassa. Siinä ylimmäisenä kukkona tunkiolla riekkuu sijoitusmiljardööri Bobby Axelrod ( Damian Lewis ). Häntä pyrkii kiihkeästi haastamaan New Yorkin eteläisen piirin yleinen syyttäjä Chuck Rhoades ( Paul Giamatti ).

Sarjan ensimmäisten jaksojen perusteella vaikuttaa siltä, että finanssidraamalta ei kannata odottaa syvempiä taloudellisia tai yhteiskunnallisia selityksiä.

Kaksitoistaosainen, runsaalla talouspuheella maustettu Billions saattaa silti viihdyttää kamppailuna, jossa kohtaa kaksi vallanhimoista ja lain vastakkaisille puolille asettunutta miestä. Kummalla ärhentelijällä onkaan suurempi?

Billionsin kehittäneet kirjoittajat Brian Koppelman, David Levien ja New York Timesin talouskolumnisti Andrew Ross Sorkin ovat tehneet kovasti töitä odotusten vastaisten roolihahmojen luomiseksi.

Valtavan omaisuusmassan koonnut Axelrod ei ole kultalusikka suussa syntynyt vanhan mahtisuvun turhake, vaan työväenluokkaisissa oloissa varttunut oman onnensa seppä, joka muistaa vaatimattomat juurensa – ainakin silloin, kun niistä on hänelle jotain hyötyä.

Kansan nöyräksi palvelijaksi itseään (turhaan) kuvaileva Rhoades on puolestaan varttunut New Yorkin yläluokkaisissa piireissä, rahan ja vallan ympäröimänä.

Billionsin hahmoista kiinnostavin on silti Axelrodin sijoitusyhtiön psykiatri Wendy Rhoades ( Maggie Siff ), joka sekä neuvoo esimiestään että psyykkaa hänen alaisiaan entistä kovempiin taloudellisiin saavutuksiin.

Hän vaikuttaa – realistisuutta tavoittelevassa sarjassa – kuitenkin liian keksityltä, sillä hän sattuu olemaan sopivasti myös syyttäjä Rhoadesin onnellinen vaimo ja kahden lapsen äiti.

Toisaalta tämä uskottavuuden rajoja koetteleva ”kaksoisrooli” on juuri se, mikä pitää draaman liikkeessä.

Liian käsikirjoitetusti puhuvat päämiehet ovat hänen rinnallaan vain vaikertavia betauroksia.

Billions on katsottavissa HBO Nordicin maksullisessa palvelussa (hbonordic.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat