Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lukio, tuo synkkä ja kyyninen rikoksen näyttämö

Viihdyttävä rikoskomedia tuo noir-elokuvien hengen koulun käytäville.

Radio ja TV
 
Bobby (Reese Thompson) taisi joutua reksin (Bruce Willis) puhutteluun.
Bobby (Reese Thompson) taisi joutua reksin (Bruce Willis) puhutteluun.

Lukioon sijoittuva Salaliitto High Schoolissa (2008) edustaa harvinaista ja kiehtovaa elokuvalajia: high school noiria. Siinä on mysteeri, sivullinen etsivä, houkutteleva nainen, ovela juoni ja rahtunen melankolisuutta.

Salaliitto High Schoolissa ei ole mestariteos vaan suhteellisen viihdyttävä rikoskomedia. Se ei ota itseään vakavasti. Välillä komediallisuus jopa heikentää elokuvan rikosjuonen vetovoimaa.

Etsivän työtä tekee Bobby ( Reece Thompson ), joka tutkii varastettujen SAT-tulosten mysteeriä. SAT on yliopistovalmiutta mittaava koe, jolla on amerikkalaisessa koulutusjärjestelmässä suuri merkitys.

Bobby kohtaa tutkimustensa aikana mitä erikoisimpia tyyppejä. Persoonalliset sivuhenkilöt ovat aina olleet noir-elokuvien suola. Yksi heistä on lukion rehtori, josta Bruce Willis heittää herkullisen tulkinnan.

Noir sopii lukioon. Kuten noir-elokuvien suurkaupungit, lukio on kova ympäristö, jossa kulkee kyynisiä ja arvaamattomia ihmisiä. Kuuluisimmat high school noirit ovat tv-sarja Veronica Mars (2004–2007) ja Rian Johnsonin ohjaama rikoselokuva Brick (2005). Ne olivat mestarillisesti kirjoitettuja, tyylikkäitä ja omaperäisiä teoksia.

Noir-elokuvien etsivä on yksinäinen sankari, jota kukaan ei lopulta voi täysin ymmärtää. Sehän on myös teini-iän peruskokemus.

Salaliitto High Schoolissa Nelosella klo 23.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat