Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

David Bowie (1947–2016) elää ikuisesti

Teema kunnioittaa muusikon muistoa ohjelmakoosteella.

Radio ja TV
 
Allan Ballard / Yle
Muusikko ja näyttelijä David Bowie kuoli syöpään 10. tammikuuta.
Muusikko ja näyttelijä David Bowie kuoli syöpään 10. tammikuuta. Kuva: Allan Ballard / Yle

Suruaikaa kunnioittaakseen Teema esittää upean kattauksen menneiden vuosien David Bowie -ohjelmia. Ne on kaikki nähty kanavalla aiemmin. Illan aluksi ja lopuksi nähdään Bowien viimeiseksi jääneet musiikkivideot Lazarus ja Black Star.

Illan varsinainen muisteluteos on dokumentti (2013) Bowien uran viidestä keskeisestä vaiheesta. Nimi David Bowien viisi vuotta tulee Ziggy Stardust -levyn kappaleesta Five Years. Dokumentissa haastatellaan lähes kaikkia Bowien tärkeimpiä yhteistyökumppaneita ja muusikoita kuten Brian Enoa, Robert Frippiä, Rick Wakemania, Mick Ronsonia, Carlos Alomaria ja Tony Viscontia, jotka kaivavat muistinsa lokeroita. Mukana on lisäksi musiikkikriitikoita ja kulttuurintutkijoita.

Yksi dokumentin kantavista ideoista on Bowien yksittäisten biisien purkaminen osiin. On hämmästyttävää, miten helposti muusikot pystyvät palaamaan jopa yli 40 vuoden takaisiin levytyssessioihin.

Äänessä on myös Bowie itse. Hän käy rehellisesti ja avoimesti läpi uransa kipeimpiäkin vaiheita ja tunnustaa, että Los Angelesin huuruisina vuosina hän oli vähällä tappaa itsensä huumeilla. Dokumentin pääasia on kuitenkin musiikki.

Teemaillassa esitetään myös D. A. Pennebakerin legendaarinen Ziggy Stardust -dokumentti (1973) sekä kiertuedokumentti A Reality Tour (2003).

Teemalauantai: David Bowie Teemalla alkaen klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat