Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisia syytetään kaksoismurhasta

Hyvien näyttelijöiden minisarja ei lunasta odotuksia.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Ben Blackall / Yle
John Simm on vakuuttava takaa-ajettuna rikoskonstaapelina.
John Simm on vakuuttava takaa-ajettuna rikoskonstaapelina. Kuva: Ben Blackall / Yle

Kolmiosainen jännityssarja Prey (2014) alkaa räväkästi. Rikoskonstaapeli Marcus Farrow (John Simm) havahtuu hereille kolarissa katolleen kierähtäneessä poliisiautossa. Jotain muutakin on päälaellaan, sillä ryömittyään ulos maijasta vertavuotava Farrow säntää pakoon.

Pian selviää, että Farrow’ta epäillään vaimonsa ja poikansa murhasta. Takaumien kautta kelataan nykyhetkeen, jossa Farrow pakenee poliisia ja yrittää samalla todistaa syyttömyyttään. Käy ilmi, että murhilla on yhteys alamaailman kähmintöihin.

Sarjan luoneen käsikirjoittaja Chris Luntin ura on Briteissä hienoisessa nousussa, ja Preykin oli ehdolla Bafta-palkinnon saajaksi parhaan minisarjan kategoriassa. Mikä on ihme, sillä kovan luokan brittijännäreihin verrattuna Prey on kovin persoonaton. Sen moneen kertaan kierrätetty asetelma on sitä paitsi tuttu jo 60-luvun Takaa-ajetusta lähtien.

Tapahtumien todellisen laidan paljastuessa melko pian jää jännitteen rakentuminen pitkitetyn kissa–hiiri-leikin varaan – henkilöhahmojen kustannuksella. Niinpä esimerkiksi taustalle kasatut yksityiselämän ongelmat jäävät irrallisiksi viitteiksi, ikään kuin poliisisarjoihin kuuluvaksi pakolliseksi pahaksi.

Näyttelijät ovat silti vakuuttavia. Monista brittituotannoista, kuten Life On Marsista ja Michael Winterbottomin elokuvista tutun Simmin jokamiesmäinen olemus sopii hyvin epätoivoiselle antisankarille. Rosie Cavaliero on myös hyvä Farrow’ta jahtaavana epävarmana rikosylikonstaapeli Reinhartina. Hänen hahmonsa on mukana myös sarjan viime vuonna valmistuneella toisella kaudella.

Prey TV2:ssa klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat