Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Salkkareiden Suomi-oppi

Radio ja TV
 
Aku Isotalo / HS
HS 20140324 Kolumnikuva Laura Friman Kuva Aku Isotalo / HS
HS 20140324 Kolumnikuva Laura Friman Kuva Aku Isotalo / HS Kuva: Aku Isotalo / HS

Onnea, Salkkarit! Suomen virallinen saippua täyttää tällä viikolla 17 vuotta. Se tekee ohjelmasta myöhemmin tänä vuonna maamme pitkäikäisimmän draaman – ei hullumpi suoritus!

Salattuja elämiä on kiitelty vuosien varrella muustakin, kuten rohkeista, ajanmukaisista teemoista. Niiden on katsottu peilaavan tarkkanäköisesti nyky-Suomea. Ja tottahan se on, sillä. . .

Ennen saatoimme kuvitella, että suomalaisessa rappukäytävässä tuijotetaan maanisesti omia kengänkärkiä ja kuullaan ainoastaan maitokaupan muovikassin melankolista suhinaa.

Nyt tiedämme, että tuiki tavallisessa rappukäytävässä päivystää ympärivuorokautisesti viekkaita salakuuntelijoita, kyltymättömiä sekstailijoita ja ennen kaikkea mahtipontisesti mulkoilevia sukulaisia, joiden luulit kuolleen.

Fazerin kahvilan legendaarisessa kupolikatossa ei oikeastaan ole mitään erityistä. Fysiikan laeista viis, mikäli kuiskaat jotakin kantakuppilasi nurkassa – oli katon muoto tai paikan akustiikkataso mikä hyvänsä – heittosi kantaa kyllä baarin toiselle puolelle.

Pihlajakadulta tiedämme toki, että arkaluontoisista asioista keskusteleminen vaatii kotonakin ensin perusteellisen komero- ja kuuntelulaiteskannauksen.

Sipilä kätyreineen senkun vaan vääntää sote-uudistusta mihin muotoon tahansa, yksi asia ei suomalaisessa terveydenhuoltopiirissä muutu.

Sekosit, synnytit tai sössit jalkasi poikki, hoitava lääkäri on aina naapurisi. Aina. Vaivaannuttavaa, mutta minkäs teet?

Taloyhtiön sinnikkäimmän kyylän voi muiluttaa ensin Satakuntaan, sitten Espanjaan tai muuten vain äänestää yhtiökokouksessa tiehensä, mutta kaikki ratkaisuista ovat vain väliaikaisia.

Ulla Taalasmaa strikes back!

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat