Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Samuli Vauramo on jo tähtien hännillä

Suomalaisnäyttelijä on hiljalleen alkanut saada jalansijaa maailmalla.

Radio ja TV
 
Outi Pyhäranta / HS
Isoa läpimurtoa ei Samuli Vauramolle ole vielä tullut mutta viime aikoina töitä on ollut varsinkin Ruotsissa. ”Yksi tie menestykseen Hollywoodissa voisi olla, että tekee Pohjoismaissa jotain, joka kiinnittää huomiota siellä”, hän sanoo.
Isoa läpimurtoa ei Samuli Vauramolle ole vielä tullut mutta viime aikoina töitä on ollut varsinkin Ruotsissa. ”Yksi tie menestykseen Hollywoodissa voisi olla, että tekee Pohjoismaissa jotain, joka kiinnittää huomiota siellä”, hän sanoo. Kuva: Outi Pyhäranta / HS

Samuli Vauramo öykkäröi ravintolassa, kunnes japanilainen rocktähti Gackt Camui heittää hänet rytinällä ulos. Kun tilanne rauhoittuu, Vauramo tuntee käden olkapäällään ja joku sanoo: ”Kai tiedät, ettei sinun tarvitse tehdä tuollaista.”

”Se oli Woody Harrelson, joka oli huolissaan, kun tein stunttini”, Vauramo kertoo. Sellainen oli hänen lyhyt roolinsa Guy Moshen toimintaelokuvassa Bunraku (USA 2010).

Vauramo selvisi stuntista niin pienillä kolhuilla, että pystyi vielä bailaamaan Harrelsonin ja Josh Hartnetin kanssa. Kungfu-länkkärin näyttelijät ovat nimekkäitä (mukana on Demi Moorekin ), mutta animaatiota ja tyyliteltyjä lavasteita yhdistelevä kunnianhimoinen kerronta tärvääntyy uhoilevaan käsikirjoitukseen.

”Toimintaleffaksi halpaan Bunrakuun tuli isoja näyttelijöitä, koska Hollywoodissa oli 2007–2008 käsikirjoittajien lakko. Bunraku oli ensimmäisiä hankkeita, jotka lähtivät liikkeelle, joten työt kelpasivat”, Vauramo taustoittaa.

Kotimaassa Vauramo teki läpimurron Dome Karukosken Tyttö sinä olet tähti -elokuvassa (2005). Pian Aku Louhimiehen Käskyn (2008) jälkeen hän lähti maineikkaan kouluttajan Judith Westonin kursseille Los Angelesiin. Siellä hän teki töitä muun muassa Shana Festen kanssa.

”Shana on sittemmin ohjannut arvostettuja elokuvia. Hänen miehensä oli töissä agentuurissa, ja hän esitteli minut kaverilleen, joka teki Bunrakua Romaniassa. Amerikassa on niin paljon lahjakasta väkeä, että pitää verkostoitua.”

Bunrakun tappelupukarin roolin saamisessa auttoi, että Vauramo (s. 1981) on harrastanut taistelulajeja. Hänen äitinsä oli judoka ja patisti pojan jo nuorena tatamille. Sittemmin hän on harrastanut myös budo taijutsua. ”Kuvauksissa on tärkeää osata myös ottaa vastaan iskuja eikä vain jakaa niitä.”

Hiljalleen Vauramo on alkanut saada jalansijaa maailmalla. Vuonna 2009 hän pääsi Berliinin festivaalin Shooting Stars -ohjelmaan, joka esittelee lupaavia uusia näyttelijöitä. Hänellä oli pieni rooli myös Anton Corbijnin The Americanissa (2010), jonka pääroolin näytteli George Clooney.

Isoa läpimurtoa ei ole tullut, mutta viime aikoina töitä on ollut varsinkin Ruotsissa. Vauramo näytteli Vettä sakeampaa -sarjan toisella kaudella, jossa Yle on osatuottajana.

”Yksi tie menestykseen Hollywoodissa voisi olla, että tekee Pohjoismaissa jotain, joka kiinnittää huomiota siellä. Niin kävi Noomi Rapacelle, joka nousi esiin ruotsalaisesta elokuvasta Miehet jotka vihaavat naisia”, Vauramo miettii.

Bunraku Herolla klo 21.40.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat