Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

UMK on kaikkien suomalaisten asialla

Kilpailu Suomen euroviisuedustajan paikasta alkaa esikatselumaratonilla.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Anton Sucksdorff / Yle
Sandhja on yksi Uuden musiikin kilpailun ehdokkaista.
Sandhja on yksi Uuden musiikin kilpailun ehdokkaista. Kuva: Anton Sucksdorff / Yle

Kisa Suomen euroviisuedustajan paikasta on jälleen ovella. Kahdeksantoista artistia tavoittelee Uuden musiikin kilpailun voittoa ja pääsyä Tukholmassa järjestettäviin Euroviisuihin.

Mutta mitäpä jos kilpailussa onkin kyse jostain viisuedustajaa tai musiikkia tärkeämmästä?

Uuden musiikin lisäksi UMK:ssa pääsevät nimittäin esiin erilaiset suomalaiset, ja se jos mikä on tärkeää. Esimerkiksi viime vuonna kilpailun voittaneen Pertti Kurikan Nimipäivien ansiosta valtamediassa paistatteli hyvän tovin kaksi harvoin noteerattua vähemmistöä: kehitysvammaiset ja punkkarit.

UMK:ta voidaan siis pitää jopa vielä avarakatseisempana karnevaalina kuin rajat ylittävää rakkautta julistavia Euroviisuja. Siitä kuuluu tietysti kiitos meille suomalaisille, jotka valitsemme UMK:n voittajan yhdessä tuomariston kanssa.

Tänäkin vuonna UMK on varsin edustava läpileikkaus nyky-Suomesta. Mukana on artisteja eri puolilta maata, eri ikäryhmistä ja eri vähemmistöistä. Eroistaan huolimatta kaikki esiintyjät ovat kuitenkin samalla viivalla, aivan kuten edustamansa musiikkityylit ja kappaleet.

Illan esikatselumaratonissa tutustutaan musiikkivideoiden kautta tarkemmin uusiin kilpailijoihin. Studiossa näkemäänsä ja kuulemaansa arvioivat Essi Hellén, Mikko Silvennoinen, Jaana Pelkonen ja Tommi Manninen.

UMK:n esikatselumaraton TV2:ssa klo 21.30.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat