Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kun Senegal ja Suomi kohtasivat

Kamera seurasi Orchestra Baobabin ja Kaihon Karavaanin yhteiskeikkoja Suomen kesässä.

Radio ja TV
 
Yle
Tuure Kilpeläinen pääsi vihdoin esiintymään ihailemiensa senegalilaismuusikoiden kanssa.
Tuure Kilpeläinen pääsi vihdoin esiintymään ihailemiensa senegalilaismuusikoiden kanssa. Kuva: Yle

Lauluntekijä Tuure Kilpeläinen pääsi elokuussa esiintymään ihailemiensa senegalilaismuusikkojen kanssa – vuosien valmistelun jälkeen. Hanke olikin suomalaisittain harvinainen, vaikka ei aivan ainutlaatuinen. Suomalaiset maailmanmusiikin uranuurtajat, kitaristi Hasse Walli ja saksofonisti Sakari Kukko, soittivat tunnetuissa senegalilaisissa kokoonpanoissa ja Senegalissa jo 1980-luvulla.

Kilpeläisen johtaman Kaihon Karavaanin ja senegalilaisen Orchestra Baobabin yhteistyö oli luonteeltaan tosin toisenlaista, sillä yhtyeet esittivät kolmessa Suomen-konsertissaan toistensa lauluja yhdessä ja myös omilla kielillään.

J. P. Pulkkinen seuraa reportaasissaan yhteistyön muotoutumista ensimmäisistä Helsingin-harjoituksista toisen konsertin jälkeiseen levytyssessioon, jonka tuloksia ei ole vielä julkaistu. Viiden työteliään päivän tiivistäminen yhdeksi ohjelmaksi ei ole kuitenkaan helppoa eikä välttämättä edes hedelmällistä, sillä nyt harjoitustilanteet eivät erotu tarpeeksi konserttitilanteista. Koko työprosessin kuvaaminen jää vajaaksi, eivätkä välikkeiksi leikatut jutustelut suuremmin syvennä osapuolten vaikuttimia tai tuntoja.

Dokumentaarisen ohjelman ensimmäinen puolisko ei valmistakaan riittävästi siihen yllättävään ja ylentävään musiikilliseen draamaan, jonka yleisö kohtasi konserteissa Helsingissä ja Tampereella, elokuun lopun pimenevissä illoissa.

Karavaani Baobab Teemalla klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat