Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Haluan jaksu­haleja, en riitelyä

MasterChef Australia on maailman paras kokkiohjelma.

Radio ja TV
 
Juhani Karila Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien kulttuuritoimittaja.

Kun ulkona sataa räntää, kylpyhuoneesta löytyy sokeritoukka tai villasukasta reikä, yksi keino piristää varmasti. Tarkistan, montako jaksoa MasterChef Australiaa on vielä jäljellä. Yli 40! Hervotonta!

Maailman parhaan ja jaksomäärältään ylenpalttisimman kokkiohjelman seitsemäs tuotantokausi käynnistyi tammikuussa Nelosella. Ohjelmaa esitetään nerokkaaseen aikaan, arkisin alkuillasta heti viiden jälkeen (paitsi perjantaisin, mikä on puistattava epäkohta). Silloin kotiin raahautunut työläinen ei muuta haluakaan kuin laskea aivonsa MC:n kaltaiseen lempeästi poreilevaan kuumavesialtaaseen.

Tämän kauden neljästoista jakso kiteytti, miten hienosta ja humaanista konseptista on kyse.

Joukkuehaaste suoritettiin viestinä. Joukkueiden jäsenet kokkasivat vuorotellen samaa ruokalajia, jonka viestin aloittaja valitsi. Kukin kilpailija sai 15 minuuttia kokkaamiseen, minkä lisäksi he saivat 45 sekuntia aikaa selittää seuraavaksi vuoroon tulevalle joukkuetoverille, millaista pöperöä oltiin vääntämässä.

Oman osuutensa jälkeen kokit lukittiin lämpiöön jännittämään televisioruudulta, miten kollega pärjäsi tehtävässä.

Kun tuli stuertti Johnin vuoro, hän kurkisti kattilassa tekeytyvää sinisimpukkavelliä, tuumaili vähän ja päättikin vääntää siitä hummerilla ja valkosuklaalla terästetyn veloutén.

Hän ehti ainoastaan latoa työtason täyteen ruoka-aineita, kun aika loppui. Kun annoksen pointti piti selittää seuraavalle kokille, John kykeni vain hölisemään sekavia ja osoittelemaan kymmeniä kippojaan ja kuppejaan.

Lämpiössä joukkuetoverit repivät hiuksiaan ja kyselivät toisiltaan, miksi ihmeessä John rupesi muuttamaan toimivaa annosta.

Tässä kohtaa muiden maiden MasterChefien tuottajat olisivat kiittäneet tv-draaman jumalia ja ryhtyneet kuvaamaan välihaastatteluita, joissa joukkueen jäsenet vannovat kierittelevänsä petturin tervassa ja höyhenissä.

Vaan mitä tapahtui MC Australiassa? Ruoka meni pilalle, totta kai, mutta joukkueen kapteeni kokosi ryhmänsä yhteiseen jaksuhaliin ja anteeksipyyntöjä soperteleva John sai synninpäästön.

Kohtaus oli katarttisuudessaan monta pykälää tehokkaampi kuin mahdollinen joukkoriitely, joka on pilannut suuren osan tosi-tv:stä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat