Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Scully suostuteltiin mukaan

Gillian Anderson palasi Salaisiin kansioihin yleisön ja ystävien pyynnöstä.

Radio ja TV
 
Kirpi Uimonen
Fox
Salaisissa kansioissa sivutaan myös päivän politiikkaa. Gillian Anderson on ihmisoikeus- ja luonnonsuojeluaktivisti.
Salaisissa kansioissa sivutaan myös päivän politiikkaa. Gillian Anderson on ihmisoikeus- ja luonnonsuojeluaktivisti. Kuva: Fox

Vancouver

Paluu Salaisten kansioiden maailmaan ei kiinnostanut Gillian Andersonia. Tarinan luoja Chris Carter ja näyttelijäkollega David Duchovny kuitenkin ylipuhuivat hänet mukaan.

”Suostuin sillä ehdolla, että teemme minisarjan. Minulla ei olisi ollut aikaa eikä halua heittäytyä yli 20 osan kauteen niin kuin alkuperäiset olivat”, suorapuheinen Anderson kertoo sarjan kuvauspaikalla Vancouverissa. Kolmikko kuvasi Salaiset kansiot -sarjaa aikoinaan yhdeksän vuotta ja teki samasta aiheesta kaksi elokuvaa vuosina 1998 ja 2008.

Viime aikoina Anderson on nähty tv-sarjoissa Uhka, Hannibal, The Fall ja War and Peace.

Erityisesti brittirikossarja The Fall on ollut hänelle mieluinen. Sarjan luoja Allan Cubitt kirjoitti rikosylikomisario Stella Gibsonin hahmon varta vasten Andersonille.

”Hämmästyin, kun Stellaa kritisoitiin liian seksuaaliseksi. Varsinkin tänä päivänä, Tinder-aikakaudella. Ehkä katsojille oli liikaa, että hän puhui nuoremman miehen kanssa seksistä eikä lähettänyt viestiä mobiilisovelluksen kautta”, Anderson kuittaa. ”Pidän siitä, että Stella on itsevarma ja nauttii seksuaalisuudestaan.”

Hannibal-sarjassa Andersonin esittämällä psykiatri Bedelia Du Maurierilla on kieroutunut suhde Hannibal Lecterin ( Mads Mikkelsen ) kanssa.

”Mads on seksikäs, ja meidän välillemme syntyi kemiaa. Käsikirjoittajat kirjoittivat sen sarjaan.”

Scullyn ja Mulderin välillä ei Andersonin mielestä kiihottavaa kemiaa ole.

”Scully ei ole mielestäni kovin seksuaalinen tyyppi. Hän on yksinkertainen hahmo, eikä minulla ole intohimoa häntä kohtaan. Minulle oli haaste sisäistää, että hän on sinkku ja töissä sairaalan lastenosastolla. Löysin hänet kuitenkin äänen kautta. Hän puhuu hieman korkeammalta kuin muut hahmoni.”

Kritiikistä huolimatta Anderson on kiitollinen roolista ainutlaatuisessa sarjassa, joka teki hänestä tunnetun ja antoi vankan pohjan uralle.

Salaiset kansiot oli minulle hyvä oppikoulu ja avasi mahdollisuuden monipuolisiin rooleihin, joissa olen kasvanut näyttelijänä. Scullyksi palasin fanien takia ja siksi, että minusta on hauska näytellä Davidin kanssa.”

Tänä keväänä Anderson nähdään pääosassa Tennessee Williamsin kirjoittamassa Viettelyksen vaunussa newyorkilaisessa St. Ann's Warehouse -teatterissa. Hän teki Blanche DuBois’n roolin myös kaksi vuotta sitten Lontoon Young Vicissa.

”Se oli unelmieni täyttymys.”

Salaiset kansiot Foxilla klo 21.55

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat