Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n naispresidentit ovat tuttuja televisiosta

Vallan suhteet -sarja ottaa aiheensa todellisuudesta.

Radio ja TV
 
NBC
CIA-analyytikko (Katherine Heigl, vas.) ohjeistaa Yhdysvaltain presidenttiä (Alfre Woodard).
CIA-analyytikko (Katherine Heigl, vas.) ohjeistaa Yhdysvaltain presidenttiä (Alfre Woodard). Kuva: NBC

Vallan suhteet -sarjan (2014–2015) avausjaksossa CIA:n analyytikko briiffaa Yhdysvaltojen presidenttiä turvallisuustilanteesta. Harvinaista kyllä, molemmat ovat naisia: analyytikko Charlie Tucker ( Katherine Heigl ), joka on sarjan päähenkilö, ja presidentti Constance Payton ( Alfre Woodard ).

Naispresidenttejä on nähty yllättävän paljon 2000-luvun televisiossa. Usein nainen on päätynyt Yhdysvaltain presidentiksi muutoin kuin vaalien kautta. Rouva presidentissä Geena Davisin esittämä varapresidentti pääsi johtamaan Yhdysvaltoja vasta kun istuva presidentti kuoli. Samoin kävi Pako-sarjassa.

24-sarjan tehokas Allison Taylor ( Cherry Jones ) sen sijaan nousi valtaan voittamalla vaalit ja osoitti virassa hyviä otteita.

Presidenttien puoluekantoja ei aina kerrota tv-sarjoissa, mutta Vallan suhteiden Constance Payton on demokraatti. Naisen onkin helpompi päästä Yhdysvaltain tv-presidentiksi demokraattien kuin republikaanien ehdokkaana.

Vallan suhteiden jaksojen aiheet ovat peräisin todellisuudesta. Tucker ja Payton pähkäilevät muun muassa terroristijohtajan surmaamista, Boko Haramia ja Anonymous-hakkeriryhmän jäsenen hyökkäystä. Pian myös naispresidentti voi olla totta.

Saapa nähdä, vähenevätkö fiktiiviset naispresidentit, jos Hillary Clinton voittaa vaalit. Vaarana on, että sen jälkeen henkilöhahmot yhdistyisivät katsojien mielessä Clintoniin.

Sitä sarjojen tekijät eivät todennäköisesti halua.

Vallan suhteet TV5:ssä klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat