Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puheohjelmat tulivat puhelimeen

Podcast-palvelu Supla on kunnianhimoinen yritys luoda uutta radiota.

Radio ja TV
 
Nelonen
Kaunokirjallisuuden karvakuonot -ohjelmassa kirjailijat Juha Vuorinen ja Tuomas Kyrö keskustelevat humoristishenkisesti eri teemoista.
Kaunokirjallisuuden karvakuonot -ohjelmassa kirjailijat Juha Vuorinen ja Tuomas Kyrö keskustelevat humoristishenkisesti eri teemoista. Kuva: Nelonen

Jos Johannes Saukkoa on uskominen, radiosisältöjen tulevaisuus on mobiililaitteissa. Saukko työskentelee Nelonen Median digital managerina. Loka-marraskuun vaihteessa Nelonen lanseerasi aivan uudenlaisen podcast-palvelun, Suplan.

Podcast tarkoittaa radio-ohjelmaa, jonka voi ladata omaan laitteeseen ja kuunnella, koska haluaa. Suplan sisällöt löytyvät myös internetin suoratoistopalvelu Ruudusta, mutta kärki suunnataan älypuhelimiin, joita varten Nelonen on kehittänyt podcastien kuunteluun oman sovelluksen.

”Tämä on iso panostus. On lähdetty siitä, että rakennamme radion tulevaisuutta”, Saukko toteaa.

Selkärankaa panostukselle antaa se, että yhtiön perinteiset radiokanavat tekivät viime vuonna ennätystuloksen. ”Saamme kehittää tätä rauhassa, mutta on selvää, että FM-radio ei ole tulevaisuus.”

Suplasta löytyy sekä varta vasten sinne tehtyjä sisältöjä, että Nelosen radioista ja televisiosta kierrätettyjä ohjelmia. Suplan sarjat ovat käytännössä puheohjelmia.

Yksi kärkituotteista on Kaunokirjallisuuden karvakuonot, jossa kirjailijat Juha Vuorinen ja Tuomas Kyrö keskustelevat humoristishenkisesti eri teemoista. Toinen talk show -henkinen sarja on Mika Eirtovaara Podcast, jossa Mika Eirtovaara jututtaa koomikkokollegoitaan.

Julkkisten ja huumorin avulla tavoitellaan massoja, mutta Suplasta löytyy myös rajatummille ryhmille suunniteltuja ohjelmia, kuten yhdessä Muistiliiton kanssa toteutettu muistisairauksia käsittelevä Unohtumaton muisti.

Suplaan tehdyt tuotannot ovat kevyitä, mutta kaupallisen radion mittapuulla kunnianhimoisia.

Kohdeyleisöksi Johannes Saukko nimeää kaikki radionkuuntelijat – erityisesti ne, joilla on älypuhelin. Suplan suosio on ylittänyt odotukset. Puhelinsovelluksia on tähän mennessä ladattu sata tuhatta ja ohjelmia kuunnellaan viikossa noin 450 tuhatta kertaa. Myös mainostajat ovat löytämässä uuden kanavan.

Tälle vuodelle Supla hakee voimakasta kasvua. ”Enää ei tarvitse miettiä, onko tälle tarvetta”, Saukko myhäilee.

Helsingin Sanomat kuuluu samaan Sanoma-konserniin kuin Nelonen Media.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat