Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vapise Selänne, nyt tulee Mertaranta

Kaksi suomalaisurheilijoiden Vain elämää -versiota ei ole ollenkaan liikaa.

Radio ja TV
 
Laura Friman

Oli jo aikakin! Ottaen huomioon kansamme pyhän ja pakkomielteisen suhteen urheiluun on melkoinen ihme, että tuotantoyhtiöissä ei ole tähän saakka keksitty mehustella lempiurheilutähdillämme.

Siksi se, että ruutuun lävähtää tällä kaudella kerralla kaksi urheilijoiden Vain elämää -versiota, ei ole ollenkaan liikaa.

Keskiviikkona TV5:ssä starttaava Mertaranta ja legendat lähtee tähän kahden kilpaan altavastaajan asemasta, koska sitä ei ole kuvattu Kaliforniassa, vaan Vierumäellä, eikä sen budjetin koko ylitä Kamerunin bruttokansantuotetta.

Sen juontajaa ei myöskään suosiostaan huolimatta palvota kritiikittömästi puolijumalana, vaikka syytä olisi. Ohjelmien lähtöasetelma onkin sinänsä vääristynyt, että pelkästään Antero Mertarannan kreisissä takatukassa on enemmän persoonallisuutta ja karismaa kuin Teemu Selänteen miljoonan dollarin maitohymyssä.

Eivätkä ohjelman legendat tarvitse heittomerkkejä ympärilleen: he eivät ole mitään Selänteen diskaamaa jämäkamaa. Hyvänen aika, Marja-Liisa Kirvesniemi! Tommi Evilä! Jani Sievinen! Juti!

Avausjakso on omistettu Kirvesniemelle, mutta yllättävän intiimeihin pohdintoihin osallistuvat muutkin. Mertarannan osallistujajoukolle esittämät kysymykset ovat odotetusti yhtä aikaa lämpimiä, kiinnostavia ja suoria. Kukin pohtii niitä omasta vinkkelistään: nuorempi polvi tyynesti ja analyyttisesti, Toni Nieminen ja Jari Isometsä leppoisan isäntämäisesti ja Timo Jutila vanhan koulukunnan lätkänpelaajan tunnelukon takaa, koko ajan kiukkuisen kiihtymyksen ja hämmennyksen rajamailla.

Kokonaisuus on hippusen liiankin koruton ja kiireetön, mutta silti Selänteellä on täysi työ päihittää tämä tulokas omalla ökyversiollaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat