Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”Luulin ensimmäistä viestiä kaverien pilaksi”

Vallan linnakkeesta tuttu Birgitte Hjort Sørensen sai roolin Vinyl-sarjasta.

Radio ja TV
 
HBO
Birgitte Hjort Sørensen esittää Vinylissä tanskalaista taiteilijaa Ingridiä, joka kuuluu Andy Warholin lähipiiriin.
Birgitte Hjort Sørensen esittää Vinylissä tanskalaista taiteilijaa Ingridiä, joka kuuluu Andy Warholin lähipiiriin. Kuva: HBO

Tanskalaisten televisiosarjojen kansainvälinen menestys on tarjonnut tilaisuuksia myös niiden näyttelijöille. Nimekkäimpään seuraan on päässyt Birgitte Hjort Sørensen, jolla on nyt vakiorooli Mick Jaggerin ja Martin Scorsesen kehittämässä Vinyl-sarjassa.

”Luulin ensimmäistä viestiä kavereitteni pilaksi: Scorsese, Jagger ja HBO, ei voi olla totta”, Hjort Sørensen muistelee puhelimessa Kööpenhaminasta.

Hän näytteli Vallan linnakkeessa yhtä sen keskeisistä hahmoista, toimittaja Katrine Fønsmarkia. Vuoden 1973 New Yorkiin sijoittuvassa Vinylissä Hjort Sørensen on tanskalainen taiteilija Ingrid, sarjan päähenkilön aviovaimon sydänystävä.

New Yorkin houkuttelema Ingrid kuuluu myös taiteilija Andy Warholin lähipiiriin. Hän ei ole silti se Warholin oikea sisäpiiriläinen, joka tunnettiin nimellä Ingrid Superstar.

Työskentely suuressa HBO-tuotannossa oli Hjort Sørensenin mukaan etuoikeus, jota ei voi unohtaa. Mutta ytimeltään työ oli samanlaista kuin Tanskassa, pienellä erolla.

”Tiesin jo Vallan linnakkeen alussa hahmoni koko kaaren. Vinylissä etenimme jakso jaksolta, vaikka toisaalta sain vaikuttaa hahmoni muotoutumiseen paljon enemmän.”

Vinylin aikaa, vuotta 1973, Hjort Sørensen, 34, on liian nuori muistamaan. ”Valmistauduin katsomalla ja lukemalla aikalaisdokumentteja, muun muassa Patti Smithin elämäkerran ja kirjan Chelsea Hotelista, jossa Ingrid asuu.

Ja entä 1970-luvun alun musiikki?

”Ei silläkään ole ollut merkitystä. Mutta muistan muutaman vuoden takaiset juhlat, jossa yksi kappale kuulosti kaikkien aikojen parhaalta. En tosin tiennyt, että se oli Rolling Stonesin Brown Sugar”, Hjort Sørensen naurahtaa.

”Ja nyt näyttelen sarjassa, jonka on ideoinut Mick Jagger. Uskomatonta.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat