Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oman hengen kaupalla terroristeja vastaan

Dokumentti seuraa Karachin poliiseja vaarallisessa työssään.

Radio ja TV
 
Clover Films
Karachin poliisissa hautajaiset ovat arkipäivää. Vuonna 2016 pakistanilaisia poliiseja ja sotilaita on surmattu jo 42.
Karachin poliisissa hautajaiset ovat arkipäivää. Vuonna 2016 pakistanilaisia poliiseja ja sotilaita on surmattu jo 42. Kuva: Clover Films

Taleban-järjestön terrori-isku Pakistanissa joulukuussa 2014 on yksi kaikkien aikojen iljettävimmistä: 132 koululaista ja 16 aikuista tapettiin.

Hieman alle kuukausi sitten talebanit surmasivat pakistanilaisella yliopistokampuksella 21 ihmistä.

Suomeen asti uutisoitujen joukkomurhien ohella talebanit tappavat Pakistanissa lähes päivittäin, kertoo toimittaja Mobeen Azhar BBC:n Panorama-sarjalle tekemässään tv-dokumentissa. 2010-luvulla Pakistan on ollut neljän terrorismin pahimmin riivaaman maan joukossa, Irakin, Afganistanin ja Nigerian ohella.

Talebanien sotilastukikohtien luhistuttua järjestön jäsenet ovat pesiytyneet 24-miljoonaista Karachia reunustaviin slummeihin.

Sieltä käsin he tappavat vastustajiaan, sieppaavat varakkaita ihmisiä ja ylipäätään pitävät yhteiskuntaa kuristusotteessaan. Väkivallan uhka on jopa rampauttanut oikeuslaitoksen.

Tunnelmaltaan painostavassa dokumentissa Azhar seuraa poliisiyksikköä, joka on ilman erityiskoulutusta päätynyt keskittymään terrorisminvastaisiin operaatioihin. Puutteellisesti varustettua ryhmää johtaa ylikomisario Ijaz, joka sai paikan, kun hänen edeltäjänsä murhattiin.

Työ on varmuudella yksi maailman vaarallisimmista. Saadun vinkin seuraaminen öiseen slummiin on kuin sodan vihollisalueelle astumista.

Azhar hyppelehtii aiheesta toiseen jonkin verran, mutta toisaalta piirtää tilanteesta moniulotteisempaa kuvaa haastattelemalla myös poliisien perheenjäseniä ja vangittua talebania.

Tämä kertoo tappaessaan vain tekevänsä niin kuin määrätään.

Ulkolinja: Pakistan etsii talibaneja TV1:ssä klo 22.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat