Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Romanssi syttyy eläintarhassa

Paul Kirkin draamassa rakkautta riitti kulisseihinkin.

Radio ja TV
 
Votiv Films
Työkavereilla Timillä (Chris Messina) ja Janicella (Jenna Fischer) alkaa synkata.
Työkavereilla Timillä (Chris Messina) ja Janicella (Jenna Fischer) alkaa synkata. Kuva: Votiv Films

Rakkautta Detroitissa ★★★ The Giant Mechanical Man, USA 2012 TV2 klo 22.30

Mikään muu elokuvan lajityyppi ei taida olla yhtä perusteellisesti kaavoihinsa kangistunut kuin rakkauselokuva ja sen yleisin alalaji romanttinen komedia. Onnellinen loppu on melkein aina väistämätön.

Suurimman kapulan romanssien rattaisiin on iskenyt länsimaisen yhteiskunnan tasa-arvoistuminen. Draamaa ei synny ilman esteitä eivätkä esimerkiksi luokkaerot enää oikein ole uskottavia ryppyjä rakkaudessa.

Lee Kirkin esikoisohjaus Rakkautta Detroitissa tukeutuu pitkälti henkilöhahmoihin. Janice ( Jenna Fischer ) ja Tim ( Chris Messina ) etsivät yhä paikkaansa, vaikka ovat jo yli kolmikymppisiä. Janice ei halua tyytyä tylsään konttorihommaan, eikä Tim tienaa leipäänsä katumiimikkona. Molemmat päätyvät eläintarhan hanttihommiin. Siellä kohtaaminen alkaa iskeä kipinää.

Janicen ja Timin suhteen ongelma on sopeutumattomuus tai pikemmin väkinäiset yritykset sopeutua tavalliseen elämään. Kun he hyväksyvät itsensä, alkaa elämä toimia muutenkin. Sanoma on söpö, mutta aavistuksen tuoreempi kuin lajissa yleensä.

Taustalla on toinenkin rakkaustarina. Elokuvaa tehdessään ohjaaja Kirk ja tuottaja-näyttelijä Fischer ihastuivat toisiinsa niin, että menivät naimisiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat