Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vähän kummallinen Cheers

Komediasarja Horace and Pete on Emmy-palkitun koomikon Louis C.K:n uusin kokeilu.

Radio ja TV
 
Erkka Mykkänen
Pig Newton
Peten (Steve Buscemi, vas.) ja Horacen (Louis C.K.) baarilla voisi mennä paremminkin.
Peten (Steve Buscemi, vas.) ja Horacen (Louis C.K.) baarilla voisi mennä paremminkin. Kuva: Pig Newton

Siinä ei ole mitään uutta, että ison profiilin sarja julkaistaan pelkästään internetissä – esimerkistä käy vaikkapa Netflixin House of Cards. Mutta se on jo poikkeuksellista, että yksittäinen koomikko julkaisee tv-sarjansa omalla nettisivullaan – ja vieläpä ilman minkäänlaista mainostusta.

Synkeästä huumorista ja erikoisista projekteista tunnetun Louis C.K:n komediat ovat nähtävissä hänen nettisivullaan, yleensä viiden dollarin hintaan. Tärkeintä hänelle vaikuttaa olevan yhteys faneihin ja täydellinen taiteellinen riippumattomuus.

Emmy-palkitun C.K:n uusin kokeilu on Horace and Pete, vanhanaikaisesti monella kameralla kuvattu ja yhteen miljööseen sijoittuva, näytelmämäinen tilannekomedia. Steve Buscemi ja C.K. itse esittävät Peteä ja Horacea, jotka pyörittävät perinteikästä, yllättävän myyntiuhkan alle joutunutta baaria.

Sarja käsittelee niin tekotapansa kuin teemojensakin puolesta vanhan ja uuden maailman kohtaamista. Vanhahtava kuvaustapa ja kulahtanut baarimiljöö tuo aluksi mieleen vaikkapa Cheersin, USA:n 80-luvun suosituimman sitcomin. Uutta on taas sarjan nopea kuvaustapa, jossa jokainen jakso kuvataan julkaisuviikollaan. Sen ansiosta sarjassa voidaan käydä ajankohtaisia keskusteluja vaikka juuri käynnissä olevasta Yhdysvaltain presidenttikisan esivaaleista.

Baarissa käydyt keskustelut käsittelevät ajankohtaisten aiheiden ohella vaikeiden sukulaissuhteiden kautta purkautuvaa perinteiden ja uudistumisen välistä ristiriitaa.

Entä käykö sarja kaupaksi? Sitä Louis C.K. ei ole vielä paljastanut. Faneilleen lähettämässä sähköpostissa hän myöntää, että sarjan ostaminen jakso kerrallaan tulee kalliiksi, jos hintaa verrataan Netflixin kuukausitilaukseen. Koomikon bisnesmalliin kuuluukin lähettää faneilleen henkilökohtaisen tuntuisia sähköposteja, joissa hän taustoittaa tekemisiään ja perustelee hinnoitteluaan kuin kavereille.

Neljä ammattilaistason kameraa ja tähtien, kuten Steve Buscemin, palkkaaminen on C.K:n mukaan yksinkertaisesti ”fucking expensive”.

Taloudellisista onnistumisista koomikolla on kuitenkin kokemusta. Joulukuussa 2011 Louis C.K. julkaisi uusimman stand-up-videonsa kotisivullaan samaiseen viiden dollarin hintaan – ja tienasi vuorokaudessa miljoonan.

Aiemmin koomikoiden nettiin tehdyt sarjat ovat toimineet lähinnä ponnahduslautana perinteiselle tv-kanavajulkaisulle. Frendeissä Phoebea näytellyt Lisa Kudrow julkaisi verkossa Web Therapy -sarjansa, joka menestystä saatuaan siirtyi isolle Showtime-kanavalle.

Louis C.K. taas tekee asioita sitä itsenäisemmin, mitä enemmän menestystä hän saa.

Horace and Pete -sarjan jaksot osoitteessa louisck.net.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat