Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räjähdys on tuttua kauraa saippuasarjoissa

Syksyllä räjähdysonnettomuuteen päättynyt Uusi päivä -sarja jatkuu tänään maanantaina uudistuneena.

Radio ja TV
 
Henri Waltter Rehnström
Suvi Roiko / Yle
Reino (Aku Sipola, vas.), Krista (Thelma Siberg), Maria (Lotta Lehtikevari) ja Tomi (Antti Väre) palaavat ruutuun.
Reino (Aku Sipola, vas.), Krista (Thelma Siberg), Maria (Lotta Lehtikevari) ja Tomi (Antti Väre) palaavat ruutuun. Kuva: Suvi Roiko / Yle

Uusi päivä -sarja jäi viime syksynä tauolle erikoisjaksolla, jossa vietettiin Virtauksen pikkukaupungin keskeisen kohtaamispaikan Voimalan satavuotisjuhlia. Bileet päättyivät kuitenkin kohtalokkaasti suureen räjähdykseen. Tänään esitettävässä kuudennen kauden aloitusjaksossa nähdään, kuinka kaupunkilaiset ovat toipuneet katastrofista.

Uusi päivä on jälleen yksi esimerkki siitä, miten erinäköiset räjähdykset ovat olennainen osa saippuasarjojen kuvastoa niin Suomessa kuin maailmallakin. Monelle televisionkatsojalla on varmasti vielä hyvin muistissa, kuinka Salattujen elämien kausi vuonna 2009 päättyi Kentauri-ravintolan räjähdykseen.

Tätä ennen kohtalokas räjähdys oli nähty muun muassa Elämän suola -sarjassa 1990-luvulla. Ulkomailla räjähdyksiä on koettu niin Dynastiassa, Kauniissa ja rohkeissa kuin teinidraamassa Beverly Hills 90210.

Räjähdyksillä on tarkkaan harkittu merkitys tv-sarjojen dramaturgiassa. Niiden tarkoituksena on viedä juonta radikaalisti eteenpäin ja nostaa koko sarja ikään kuin uudelle tasolle, viedä henkilöhahmojen elämä kokonaan uuteen suuntaan.

Räjähdykseen päättyneen erikoisjakson myötä myös Uusi päivä uudistuu. Fiktiivisen Virtauksen kaupungin lisäksi sarjan toiseksi keskeiseksi tapahtumapaikaksi nousee Tampere. Uudistuminen näkyy niin lavasteissa kuin tunnusmusiikissakin.

Uusi päivä TV2:ssa klo 20.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat