Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kipakkaa yhteiskuntakritiikkiä kansalaisilta

Lähiradion makasiiniohjelma Mieletöntä valoa on mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten toteuttama.

Radio ja TV
 

Suomessa sinnittelee muutama kansalaisradio eli epäkaupallinen yksityinen radioasema. Jos joku ei tiedä, mihin niitä tarvitaan, suosittelen avaamaan Lähiradion tänään kello kymmenen.

Mieletöntä valoa on mielenterveyskuntoutujien ja vammaisten toteuttama makasiiniohjelma, jossa he käsittelevät itseään kiinnostavia asioita. Mukana on terveyden ja mielenterveyden hoitoon liittyvien aiheiden lisäksi esimerkiksi näyttelijä Martti Suosalon ja muusikko Ismo Alangon haastattelut.

Ajattelemisen aihetta tarjoaa Heikki Krookin haastattelema Päivi Rissanen, joka väitteli tohtoriksi omasta prosessistaan mielenterveyskuntoutujana. Matkan varrelle mahtuu pakkohoitoja ja leimaamista toivottomaksi tapaukseksi.

”Olen tavannut hoitajia, joiden ei pitäisi olla hoitotyössä”, Rissanen kertoo. Hän on törmännyt tilanteisiin, joissa potilaan ongelmiin reagoidaan hyvin epäammattimaisesti.

Kiinnostavaa yhteiskuntakritiikkiä kuullaan myös Tara Hagmanin haastatteleman cp-vammaisen Janne Silvon suusta. Hän pääsi lääkekannabiksen avulla eroon kivuistaan ja kaikista muista lääkkeistä. Silvolla on kuitenkin vaikeuksia saada reseptiä. Se myönnetään vain vuodeksi kerrallaan, ja osa lääkärikunnasta suhtautuu kannabikseen ennakkoluuloisesti.

Ohjelman musiikista vastaa livebändi, jota vetää Pori Jazz -festivaalin jamien monivuotinen isäntä Mikko Karjalainen.

Mieletöntä valoa Lähiradiossa klo 10.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat