Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Megavisassa vaatimattomuus ei ollut hyve

Näyttelijä Jukka-Pekka Palo juonsi Megavisaa vuosina 1991–1995.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Ari-Veikko Peltonen / IS
Joulukuussa 1991 Jukka-Pekka Palon rinnalla Megatyttönä oli Marika Saukkonen.
Joulukuussa 1991 Jukka-Pekka Palon rinnalla Megatyttönä oli Marika Saukkonen. Kuva: Ari-Veikko Peltonen / IS

1990-luvulla Suomen televisiossa riitti tietovisailuja. Eräs niistä oli näyttelijä Jukka-Pekka Palon juontama Megavisa, jota esitettiin vuosina 1991–1995 Kolmoskanavalla ja MTV3:lla.

Tuohon aikaan tietokilpailuissa kyseltiin kysymyksiä eikä jahkailtu. Turhauttavan hidastempoiseen Haluatko miljonääriksi? -visailuun verrattuna Megavisa oli kuin toiselta planeetalta: Palo tykitti kysymyksiä ja kilpailijat yrittivät vastata mahdollisimman nopeasti.

Kuten nimikin jo vihjasi, vaatimattomuus ei kuulunut ohjelman hyveisiin. Vesikampaukseen, mirriin ja leveään hymyyn sonnustautuneen Palon olemuksessa oli amerikkalaisen juontajan draivia, ja lavasteisiin haettiin volyymia useilla tv-ruuduilla. Ohjelmaa sulostutti myös Megatyttö, jonka valintaan katsojat saivat vaikuttaa. Lisäksi katsojat saattoivat pelata ohjelman yhteydessä bingoa muistuttavaa kotipeliä Megavisa-kupongeilla.

Megavisaa katsottiin, mutta sille myös naureskeltiin. Lapinlahden lintujen huumorisarjan sketsissä kilpailtiin seuraavan Jukka-Pekka Palon paikasta. Äärimmilleen viedyillä hahmoilla oli kolme yhdistävää ominaisuutta: vesikampaus, mirri ja leveä hymy.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat