Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huutokauppakeisarin alkeet

Tiedättehän ihmistyypin, joka rehvastelee tietämättömyydellään?

Radio ja TV
 
Laura Friman

Tiedättehän ihmistyypin, joka rehvastelee tietämättömyydellään?

Ne ihmiset, jotka eivät ole koskaan kuulleet yhtäkään Juha Tapion biisiä. Ne ihmiset, jotka eivät tiedä, miksi kadulla kipittää nakupellejä siniristilippujen kanssa. Oliko nyt siis jotkut kisat? Kyllä – minäkin vihaan noita tyyppejä. Ikään kuin laput silmillä kulkeminen olisi jonkinlainen hyve.

Siksi kimpaannuin tosissani itselleni, kun huomasin uutisoivani kirpakasti kahvilaseurueessa, kuinka en ole koskaan katsonut jaksoakaan Suomen huutokauppakeisaria. En sekuntiakaan! Tajusin saman tien olevani sietämätön urpo, joka kuvitteli olevansa jotenkin ohjelman yläpuolella.

Miksi? Siksi, että Suomen huutokauppakeisari on huikean suosittu sarja. Tuore neloskausi kiskaisi saman tien sellaiset katsojaluvut, että Nelonen tilasi sarjaa seuraavankin kauden. Ei kai joka viides suomalainen voi olla ihan väärässä?

Määräsin itseni saman tien armottomalle Huutis-kuurille ja altistin itseni ohjelman seuraavalle jaksolle. Sen synopsis kuulosti epäilyttävältä: ” Aki ja Heli saavat huutokauppaan ballerina Jaana Puupposelta miekan ja tikarin. Markku tervaa karhuja, mutta päätyy tervaamaan vähän muutakin.” Tämä ei nyt vain vastaa mielikuvaani viihteestä.

Ensi minuutit olivat hankalat nekin: huutokauppakeisari Aki Palsanmäen sojottava siilitukka järkytti mielenrauhaani siinä määrin, että jouduin katsomaan häntä sormieni lomasta. Lupsakan jutustelun (”oikeinkin paljon tervetuloa!”) lomassa esiteltiin kipposten ja kupposten historiaa. Kylmähermoinen Huutis tinki ja asiakkaita kismitti. Mutta kyllä, ei siitä päässyt mihinkään: Palsanmäki oli – ja on – karismaattinen.

Ei takerruta siihen, että suomalaismiehen tapauksessa kyseiseen adjektiiviin yltää ihan vain sillä, ettei häpeä itseään kuoliaaksi.

Tämä ei kuitenkaan ole sellainen idyllinen tarina, jonka lopuksi kerron koukuttuneeni sarjaan pysyvästi. Totuuden nimissä en usko katsovani Suomen huutokauppakeisaria toiste, vaikka ”Aki havittelee mukaansa Riitta Väisäsen rakkaita posliinipanttereita” kuulostaakin aika lyömättömältä jaksokuvaukselta.

Tiedän kuitenkin nyt suunnilleen, mistä puhutaan. Vähintäänkin Keski-Suomen kokoinen aukko tv-sivistyksessäni on tilkitty. Joskus sekin riittää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat