Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taitava käsikirjoittaja-ohjaaja-tuottaja Judd Apatow teki Netflixille hienon sarjan

Love kulkee mukavasti Girlsin ja Freaks and Geeksin jalanjäljissä.

Radio ja TV
 
Suzanne Hanover / Netflix
Sekoilija Mickey (Gillian Jacobs) ja kiltti nörtti Gus (Paul Rust) ovat Love-sarjan hupaisa pääpari.
Sekoilija Mickey (Gillian Jacobs) ja kiltti nörtti Gus (Paul Rust) ovat Love-sarjan hupaisa pääpari. Kuva: Suzanne Hanover / Netflix

Käsikirjoittaja, ohjaaja, tuottaja Judd Apatow’n nimi liitetään useimmin komediaelokuviin. Hänen luomiaan ovat muun muassa 40 v. neitsyt ja Paksuna ja tuottamiaan Superbad ja Ihan yössä.

Parhaat ja ihmisläheisimmät työnsä Apatow on kuitenkin tehnyt television puolelle. Maineikkaassa Freaks and Geeks -sarjassa (1999–2000) hän oli päätuottaja ja yksi käsikirjoittajista. Sarja kertoi itse koettuun sävyyn high schoolin sopeutumattomista friikeistä ja syrjässä pysyttelevistä nörteistä.

Persoonallinen, suolaisen elämänmakuinen Girls (2012–) puolestaan näki päivänvalon Apatow’n ryhdyttyä tuottajaksi. Sittemmin hän on myös käsikirjoittanut jaksoja Lena Dunhamin sarjaan.

Odotukset olivat siis korkealla, kun Netflix ilmoitti Apatow’n tekevän sille draamakomediasarjan nimeltä Love – käsikirjoittajakumppaneinaan vähemmän tunnetut Lesley Arfin ja Paul Rust. On mukava todeta, että odotukset täyttyvät.

Loven miespäähenkilö Gus on kuin aikuiseksi kasvanut Freaks and Geeks -sarjan geeksteri. Naispäähenkilö Mickey voisi päihde- ja parisuhdehaparointeineen helposti olla yksi Girls-sarjan kaveruksista. Yhdistelmä on ilmiselvän eriparinen, ja yksi syistä siihen, että Love erottuu massasta ja vetää puoleensa.

Avausjaksossa Gus (käsikirjoittaja Paul Rust) eroaa pitkäaikaisesta tyttöystävästään. Mickey (Girls-sarjan sivuosassa nähty Gillian Jacobs ) puolestaan on seurustellut kokaiiniin menevän, äitinsä luona asuvan Ericin kanssa. Nyt Mickeyn mitta tulee lopullisesti täyteen, kun Ericin äiti saapuu noutamaan aikamiestä housuostoksille.

Mickey työskentelee pienen radiokanavan ohjelmapäällikkönä, ja Gus opettaa lapsinäyttelijöitä tv-tuotantoyhtiössä. Ylimielistä varhaisteinitähteä Aryaa muuten näyttelee taitavasti Apatow’n tytär Iris.

Girls-sarjasta tuttua on, että roolihenkilöt viedään epämukavuusalueille niin työpaikalla kuin parisuhteen intiimeissä hetkissäkin. Tuttua on sekin, että Mickeyssä nousee esille myös epämiellyttäviä piirteitä. Tätä realismia Apatow kertoi Girlsien yhteydessä haluavansa tuoda yksiulotteisiin naishahmoihin totutetuille mieskatsojille. Mickeyn uskottavuutta tukee Gillian Jacobsin oivan nuutunut näyttelemistyyli.

Gus toisaalta liikkuu välillä uskottavuuden rajamailla. Monelle hän saattaa olla liiankin nörtti.

Mutta kuten sanottu, epätasapaino on yksi Loven vahvuuksista. Kun Gus ja Mickey kohtaavat, kaikki on antoisan epäselvää: onko kyse ystävyydestä, yksipuolisesta rakastumisesta vai mistä? Ei ainakaan mistään tutun yksinkertaisesta.

Love on katsottavissa Netflixissä (netflix.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat