Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kotilieden lämpöä kertoo perinteisin tavoin ihmisistä uuden edessä

Naisjärjestön toiminnasta kertova sarja kuvaa, kuinka sota ja sen odottaminen vie ihmiset uusien ja tilanteiden eteen.

Radio ja TV
 
Yle
Samantha Bond ja Francesca Annis kuuluvat sarjan nimekkääseen näyttelijäkaartiin.
Samantha Bond ja Francesca Annis kuuluvat sarjan nimekkääseen näyttelijäkaartiin. Kuva: Yle

Toisen maailmansodan aikaista Britanniaa on kuvattu paljon, mutta draamasarja Kotilieden lämpöä (2015–) tarjoaa vielä uuden näkökulman.

Sarjan tapahtumien pohjana on maalaiskylässä toimiva paikallinen naisjärjestö Women’s Institute. Se vastaa suurin piirtein Suomen Marttoja. Heti sarjan alussa, sodan jo lähestyessä Britanniaa, kylän naisjärjestö saa uuden johtajan Frances Bardenin ( Samantha Bond ).

1930-luvulla naisjärjestö oli pystyssä joka kolmannessa Englannin ja Walesin kylässä. Jäseninä oli tuolloin satoja tuhansia naisia – ja on itse asiassa edelleen. Sodan aikana naisjärjestöläiset muun muassa auttoivat ruokahuollossa ja vaatteiden ompelemisessa ja pitivät huolta evakoista. Samalla järjestö tarjosi maalaiskylien naisille mahdollisuuden seurusteluun. Kotilieden lämpöä -sarjan avausjakson lopussa järjestön naiset poimivat karhunvatukoita hilloa varten. Hilloista tulikin järjestön parhaiten tunnettu saavutus sotavuosilta, ja hillot yhdistetään siihen yhä.

Women’s Institute oli pasifistinen eikä voinut siksi osallistua varsinaisiin sotaponnistuksiin. Se vaikeutti välillä toimintaa.

Kotilieden lämpöä kertoo toki muustakin kuin naisjärjestön toiminnasta. Se kuvaa, aika perinteiseen tapaan, kuinka sota ja sen odottaminen vie ihmiset uusien ja tilanteiden eteen. Tiedossa on uskollisuuden koettelua, rakkautta, velvollisuuksia ja vaikeita valintoja. Toinen kausi on tekeillä.

Kotilieden lämpöä TV1:ssä klo 19.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat