Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rita on tanskalaissarja omalaatuisesta opettajasta

Oppilaat rakastavat ja vanhemmat vieroksuvat rempseän roisia Ritaa.

Radio ja TV
 
Per Arnesen
Mille Dinesen on Rita.
Mille Dinesen on Rita. Kuva: Per Arnesen

Keskustelu opettajien oikeuksista, vastuista ja velvollisuuksista ei ole naurun asia, mutta huumori voi olla välillä myös keventävä väline – kuten tanskalaisessa Rita-sarjassa (2012–2013). Sen rempseän roisin päähenkilön hykerryttävyys kumpuaa silti enimmäkseen kärjistetystä suorapuheisuudesta ja sopeutumattomuudesta.

Nelikymppinen peruskoulun luokanopettaja Rita ( Mille Dinesen ) onkin poikkeuksellisen rehellinen, oppilaitten rakastama ja vanhempien vieroksuma paradoksi. Hän kammoksuu sääntöjen toteuttajana kaikkia muita sääntöjen toteuttajia sekä auktoriteettina muita auktoriteetteja. Ja kiinnostavan ristiriitaista on sekin, että eronnut Rita ei ole oivaltavana ammattikasvattajana kovin tarkkanäköinen omien kaksikymppisten lastensa suhteen.

Kööpenhaminan esikaupunkiin sijoitettu, Christian Torpen kirjoittama draamakomedia ei silti lyö yli, vaikka napakasti etenevän tarinan ripeissä käänteissä on riittävästi farssimaisia piirteitä.

Kolmanteen tuotantokauteen ehtineen sarjan ensimmäiset jaksot ovat ymmärrettävästi johdattelevia, eivätkä muut henkilöhahmot ole moniulotteisia. Ritan salarakasta, saman koulun ressukkaa Rasmus-rehtoria ( Carsten Bjørnlund ), kannattaa kuitenkin tarkkailla, kuten myös Ritan opastajakseen ottavaa nuorta ja kokematonta Hjørdista ( Lise Baastrup ). Hjørdis muuttuu sarjan kuluessa niin paljon, että sai kolmannen tuotantokauden jälkeen oman nimikkosarjansa.

Rita Femillä klo 20.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat