Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uutuussarjojen Limitless ja Minority Report tarinat käynnistyivät valkokankaalla

Yhä useammat elokuvat jatkavat elämäänsä televisiossa.

Radio ja TV
 
Kaisu Tervonen
Fox
Minority Report -sarja sijoittuu vuoden 2065 Washingtoniin.
Minority Report -sarja sijoittuu vuoden 2065 Washingtoniin. Kuva: Fox

Televisio on noussut elokuvan rinnalle – ja usein ohikin – hyvin kirjoitettujen tarinoiden saralla. Kun kahden eri median laadulliset erot ovat pienentyneet ja elokuvat muodostavat jo itsessään jatko-osista koostuvia sarjoja, ovat tarinat alkaneet hyppiä entistä kevyemmin valkokankaalta tv-ruudulle.

Sarjakuvajätti Marvel rakentaa yhtenäistä audiovisuaalista universumia elokuvien ja tv-sarjojen välille. Subilla viime keskiviikkona startannut Limitless ja Foxilla tänään alkava Minority Report puolestaan jatkavat elokuvissa aloitettua tarinaa televisiossa.

Molemmissa sarjoissa liikutaan ajassa elokuvan tapahtumien jälkeen.

Limitless-elokuvan (2011) pääosaa näytteli Bradley Cooper. Hän käy myös alustamassa tv-sarjan ideaa ensimmäisessä jaksossa, jossa muusikon uralla töppäillyt Brian Finch saa haltuunsa älyllistä suorituskykyä parantavaa huumetta. Cooperin hahmo veti samoja pillereitä elokuvassa.

Minority Report -sarjassa ei Tom Cruisea näy, mutta elokuvan (2002) ohjanneen Steven Spielbergin nimi komeilee tuottajalistassa. Vuoden 2065 Washingtoniin sijoittuvassa sarjassa murhia ennustaneiden selvännäkijänuorten tiimi on hajotettu. Dash, yksi tiimin ex-jäsenistä, yrittää estää veritöitä freelancerina.

Kummassakin rikossarjassa poikkeusyksilömiestä tukee pätevä nainen. Vaikka sarjat laajentavat elokuvien ideaa, samalla ne suitsivat idean muotoon, jota voi varioida viikosta toiseen.

Limitlessin huomenna keskiviikkona esitettävän kolmannen jakson tarinavariaatioon liittyy myös suomalainen ampumahiihtäjä.

Minority Report Foxilla ti klo 22.00. Limitless Subilla ke klo 21.00 ja 21.50.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat