Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huippujengi on tosi-tv:tä laadukkaimmillaan

MTV3:n Huippujengi on erikoinen realitysarja: se ei herätä myötähäpeää.

Radio ja TV
 
Laura Friman

Tosi-tv on antanut meille paljon – ellei kaiken. Mietipä elämäsi absoluuttista kurjuutta, jollet koskaan olisi tutustunut Miljonääri-Jussin tukkatyyliin, BB- Kakin Turun-murteeseen ja ensimmäisen Maajussille morsian -kauden lutuisiin Harriin ja Susannaan.

Mutta edes nämä eivät ole kotimaisen realityn reteimpiä saavutuksia. Ennen kaikkea tosi-tv on nimittäin rikastanut kieltämme ja tunnemaailmaamme: se on vakiinnuttanut suuhumme termin ”myötähäpeä” eli tuttavallisemmin ”myötis”.

Lamaannuttava myötis on realityn syvintä ydintä.

Siksi sunnuntaina starttaavan Huippujengin katseleminen on häkellyttävä kokemus. Uutuussarjassa kahdeksan julkkiksen sakki kipuaa yli kuusi kilometriä korkealle vuorelle Perun Andeilla. Mutta mitä täällä oikein tapahtuu?

Osallistujat ovat kautta linjan järkeviä ja sympaattisia. He keskustelevat keskenään kivasti ja käyttäytyvät inhimillisesti. Juontaja Jukka Hildén pitää pakan koossa pätevästi mutta sydämellisesti eikä sorru duudsoniaaniseen hössötykseen. Maisemat ovat kuin Cliffhangerissa konsanaan, mutta kuvan jälki laadukkaampaa ja tyylikkäämpää.

Genren lainalaisuuksiin peilaten yllättävää on sekin, että mainoslauseet pitävät paikkansa. Ohjelmaa kuvataan ”fyysisesti ja henkisesti vaativaksi” seikkailurealityksi. Perinteisellä reality-kielellä fyysinen vaativuus tarkoittaisi, että sarja on kuvattu Thaimaassa eli siellä voi tulla välillä vähän kuuma – tai korkeintaan sitä, että joku Jennica-niminen voi mahdollisesti repiä sinettipidennykset toisen päästä, kun häntä on kutsuttu hutsuksi.

Henkisellä vaativuudella taas viitataan yleensä siihen, että osallistujien pitää sietää ala-arvoisia keskusteluja tamperelaisten baristojen kanssa työntämättä päätään kaasu-uuniin.

Mutta Huippujengin tapauksessa osallistujia uhkaavat ihan oikeasti niin vuoristotauti kuin ankarien olojen laukaisema ahdistuskin. Konsepti on aidosti kiinnostava.

Tämä on tosi-tv:tä laadukkaimmillaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat