Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tosi-tv avartaa käsityksiämme sukupuolesta

Uutuussarja Minä olen Jazz kertoo transsukupuolisen teinin elämästä.

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Mark DeLong / Frii
Floridalainen Jazz Jennings kertoo elämästään Minä olen Jazz -sarjassa.
Floridalainen Jazz Jennings kertoo elämästään Minä olen Jazz -sarjassa. Kuva: Mark DeLong / Frii

Pelko pois. Perussuomalaisten Nuorten kohutun #tyttö_poika-kampanjan ahtaasta sukupuolimääritelmästä huolimatta maailma ei ehkä sittenkään ole vajoamassa takapajuisuuteen.

Siitä todistavat Friillä tänään alkavan Minä olen Jazzin kaltaiset realitysarjat, jotka avartavat käsityksiämme sukupuolesta.

Sarjassa seurataan floridalaista Jazz Jenningsia, joka on kuin kuka tahansa teini: mieltä askarruttavat koulu, tykkäämiset ja oma keho. Murrosikä merkitsee Jazzille tosin hieman eri asiaa kuin useimmille, sillä hän on transsukupuolinen. Jazz on syntymässään todettu pojaksi, mutta identiteetiltään hän on ollut koko ikänsä tyttö.

Tosi-tv on kuvannut ennenkin transsukupuolisia ihmisiä, mutta uutta on sarjojen lähestymistapa. Skandaalinjanon on syrjäyttänyt oikea pyrkimys ymmärtää – ja valistaa ymmärtämättömiä. Minä olen Jazz -sarjassa tämä toteutetaan kuljettamalla kahta tarinaa rinnakkain.

Yhtäällä seurataan tarmokkaan tytön kipuilua murkkuiän kanssa, toisaalla kuullaan Jazzin ja hänen perheensä ajatuksia elämästä lääkärikäyntien, omien epäilyjen ja muiden ennakkoluulojen paineessa.

Viime vuonna Yhdysvalloissa alkaneen Minä olen Jazz -sarjan kanssa samaan aikaan starttasi toinenkin reality, jonka päähenkilö on transsukupuolinen. Julkisesta elämästään tunnettuun Kardashian - Jenner -klaaniin kuuluva kuusikymppinen Bruce Jenner käy omassa I Am Cait -sarjassaan läpi samoja asioita kuin teini-ikäinen Jazz. Sarja alkaa Avalla 21. maaliskuuta.

Maanantaina 7.3. Avalla nähdään Kardashianit-sarjan jakso, jossa Jenner kertoo muutoksestaan Brucesta Caitlyniksi.

Minä olen Jazz Friillä klo 20.30.

DANNY MOLOSHOK
Caitlyn Jenner esitteli I Am Cait -sarjaansa amerikkalaislehdistölle tammikuussa.
Caitlyn Jenner esitteli I Am Cait -sarjaansa amerikkalaislehdistölle tammikuussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat