Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

BBC:n satiirisarjassa pilaillaan sen omalla kustannuksella

Olympiaseikkailu-sarjasta tuttu Ian Fletcher palkataan tv-yhtiön uudeksi arvojohtajaksi.

Radio ja TV
 
Jack Barnes / Yle
Arvojohtaja Ian Fletcherin (Hugh Bonneville, kesk.) työryhmä näyttää jälleen pätevältä vaan ei ole sitä.
Arvojohtaja Ian Fletcherin (Hugh Bonneville, kesk.) työryhmä näyttää jälleen pätevältä vaan ei ole sitä. Kuva: Jack Barnes / Yle

Vieläkö muistatte 2012: Olympiaseikkailu -sarjan ja Lontoon kesäolympialaisten järjestelykomitean johtajan Ian Fletcherin, joka oli ympäröinyt itsensä kelvottomilla, vain itseään kuuntelevilla alaisilla?

Nyt Fletcher ( Hugh Bonneville ) palaa ruutuun satiirissa Kyllä BBC hoitaa. Siinä hän aloittelee työtään yleisradioyhtiön ensimmäisenä arvojohtajana. Voi aikoja.

Käsikirjoittaja John Morton on ohjannut sarjansa jälleen dokumentaariseksi, täsmälleen saman tyyliseksi kuin 2012: Olympiaseikkailun. Mutta tätäkään ei voi varsinaisesti sekoittaa todelliseen todellisuuteen. Jo tyhmempi tajuaa yhden jakson jälkeen, että työ ei voi olla päivästä päivään jatkuvaa tunarointia ainakaan BBC:n kaltaisessa kansallisessa ja kansainvälisessä instituutiossa. Vai voiko?

Uuteen työyhteisöön totutteleva Fletcher pyrkii ainakin tekemään parhaansa alhaisten odotusten alittamiseksi, usein myös onnistuen.

Kahdeksanosainen Kyllä BBC hoitaa on puhedraama, joka perustuu Olympiaseikkailuun verrattuna vielä puhtaammin sisällöttömään kielenkäyttöön. Fletcher on enimmäkseen hölmistynyt ja höynäytettävä kuuntelija, ja eniten häntä pyörittää jo edellisessä sarjassa ärsyttänyt brändikonsultti Siobhan Sharpe ( Jessica Hynes ).

Sharpessa tiivistyvät taas pr-henkilön pahimmat puolet: tietämättömyys, väsyttävä tyhjänpuhuminen ja tietämättömyys omasta tietämättömyydestä.

Epämääräinen arvojohtajan työ ei ole tarinankuljetuksen kannalta yhtä käyttökelpoinen kuin järjestelykomitean johtajan. Fletcherin toimenkuvasta vahinkojen torjujana ja julkisen kuvan kiillottajana puuttuu nyt todellinen toiminnallisuus, asioiden loppuunsaattaminen.

Kyllä BBC hoitaa on BBC:n itseltään tilaama sarja BBC:stä, mutta sen itseironia on lopulta laimeaa, jopa lempeää. Satiirin kohde onkin itsetehosteisine ihmistyyppeineen yleisempi: mikä tahansa media-alan yhtiö tai minkä tahansa työyhteisön yhden osaston johtoryhmä.

BBC:n Lontoon televisiokeskuksessa kuvatussa sarjassa vilahtaa cameo-rooleissa myös kymmenkunta oikeaan televisiopersoonaa, mutta heihin liitetyt hirtehiset vitsit voivat mennä meillä sivu suun. Kuten heti sarjan aloituksessa, jossa arvojohtaja Fletcher joutuu selvittämään noloa tuplavarausta. Kahdelle julkkikselle, Clare Baldingille ja Carol Vordermanille on tarjottu juontajan paikkaa samaan ohjelmaan, työnimeltä Britannin maukkain kylä.

Ja paha makuhan siitä lopulta jää, kaikille.

Kyllä BBC hoitaa TV1:ssä klo 18.15.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat