Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tiina Lymin kirjoittama uutuussarja Kohtuuttomuuksia on mustaa komediaa

Tv-novellien henkilöt joutuvat kohtaamaan todellisuuden karvaimmat puolet.

Radio ja TV
 
Petri Kotwica / Yle
Kohtuuttomuuksia-sarjan ensimmäinen tarina kertoo työyhteisöstä, joka pysyy kasassa kiusaamisen, seksismin ja häirinnän voimalla. Työtovereita esittävät Tiina Lymi (vas.), Lotta Kaihua, Elina Knihtilä ja Hannu-Pekka Björkman.
Kohtuuttomuuksia-sarjan ensimmäinen tarina kertoo työyhteisöstä, joka pysyy kasassa kiusaamisen, seksismin ja häirinnän voimalla. Työtovereita esittävät Tiina Lymi (vas.), Lotta Kaihua, Elina Knihtilä ja Hannu-Pekka Björkman. Kuva: Petri Kotwica / Yle

Tiina Lymi on nyt päivän nimi sekä televisiossa että elokuvassa, sillä hänen esikoispitkä elokuvansa Äkkilähtö sai juuri ensi-iltansa. Neliosaisessa Kohtuuttomuuksia-sarjassa on Lymin käsikirjoitus. Ohjaaja on Petri Kotwica, vähän yllättävästi, sillä Kotwicaa (Koti-ikävä, Musta jää, Rat King) ei tunneta komedioista.

Kohtuuttomuuksia koostuu kolmesta erillisestä episodista, joita yhdistää sama näyttelijäkaarti. Joukossa on tietenkin mukana myös Lymi itse. Tyylilaji on mustaa komediaa, mutta ei ihan niin synkeää kuin Aleksi Salmenperän Häiriötekijä-elokuvassa. Mustaa tuntuu olevan meillä ilmassa.

Neljäs jakso on, erikoista sinänsä, dokumentti kolmen edeltäneen jakson kuvauksista.

Lymi on käsikirjoittajana rohkea tarttumaan tabuihin, ja varsinkin hänen naishahmonsa ovat virkistävän tylyjä. Lymi kiinnittää huomiota naisten keskinäisiin suhteisiin, mikä onkin suomalaisessa draamassa vielä aika koskematonta maaperää. Tähän asti ne ovat olleet lähinnä sketsisarjojen eli Kätevän emännän ja Siskonpedin heiniä.

Sarjan ensimmäisessä episodissa möyhitään viiden hengen (Lymi, Hannu-Pekka Björkman, Ville Tiihonen, Lotta Kaihua, Elina Knihtilä ) työyhteisössä, jossa käyttäydytään sikamaisesti ja jätetään yksi ulkopuolelle. Ryhmä pysyy kasassa kiusaamisen, seksismin, paskanjauhannan ja häirinnän voimalla. Lotta Kaihua esittää kiusattua, joka ei hänkään ole ihan viisas, mutta hän tekee sentään työnsä moitteettomasti.

Toisessa jaksossa kaksi lätkävaimoa, vanhat bestikset, kohtaa kotikonnuillaan Lappeenrannassa. Toisen (Knihtilä) mies on edennyt NHL:ään, toinen (Lymi) on jäänyt pesemään SaiPan pelivaatteita. SaiPa-vaimo odottaa NHL-ystäväänsä Suomeen vierailulle.

Sattumalta muuten myös ensi viikolla alkava uusi draamasarja Kynsin hampain kertoo kiekkovaimosta. Pitäisikö tästä päätellä jotakin?

Kolmannessa draamajaksossa päähenkilö on pelibisnesmiljoonista haaveileva mies (Tiihonen), joka kohtaa sopivalla hetkellä rikkaan perheen tyttären ( Sara Soulié ).

Kussakin tarinassa on hyvät jännitteet, mutta niiden purkamiseen on jäänyt hiottavaa.

Raivarit ja totaaliset kännisekoilut naurattavat hetken, mutta ne ovat myös helppoja ratkaisuja eivätkä tarjoa mitään yllättävää. Myös tarinoiden lopettaminen vaatii kirjoittajalta henkistä kanttia.

Kohtuuttomuuksia TV1:ssä klo 21.05.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat