Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

2010-luvun huippu-urheilija on kotonaan kameran edessä

Kansainvälisesti arvostettu Eero Ettala on kunnostautunut lumilautailuelokuvien tekijänä

Radio ja TV
 
Tuomo Yrttiaho
Maailmalla lumilautailija Eero Ettala on suuri tähti.
Maailmalla lumilautailija Eero Ettala on suuri tähti.

Suomalainen urheilusankari on tullut kauas piippua tupruttelevasta Elmosta ja suojuoksulla itseään karaisevista karpaaseista. 2010-luvun huippu-urheilija on rento ja sanavalmis kosmopoliitti, sellainen kuin lumilautailija Eero Ettala.

Ettalan (s. 1984) urasta kertova dokumenttielokuva Ender (2015) esittelee omassa lajissaan laajaa kansainvälistä arvostusta nauttivan urheilijan, joka on kotimaassaan jäänyt suurelle yleisölle melko tuntemattomaksi.

Yksi syy Ettalan tuntemattomuuteen voi piillä siinä, että hänen edustamansa urheilulaji ei ole meikäläisille penkkiurheilijoille se kaikkein tutuin. 16-vuotiaana ammattilaisuransa aloittanut Ettala on nimittäin kunnostautunut erityisesti lumilautailuelokuvien filmaamisessa. Enderissä hän kuvaa viimeistä niin sanottua videopartiaan.

Laskufilmeillä on lumilautailussa valtava merkitys. Ne ovat tärkeitä paitsi lautailijoille itselleen myös heidän palkkansa maksaville sponsoreille. Ettalan kaltaisten supertähtien näyttävät videot takaavat sponsorien tuotemerkeille huomattavan näkyvyyden. Eikä sekään ole brändille haitaksi, jos sitä edustava urheilija on nuorekas, tyylitajuinen ja viihtyy kameran edessä.

Vastaavasti hyvät sponsorisuhteet saattavat tarjota laskijalle mahdollisuuden poikkeukselliseen julkisuuteen, kuten vaikkapa ikiomaan dokumenttiin: Enderin taustalla on Ettalan pääsponsoreihin kuuluva Red Bull.

Ender – lumilautailija Eero Ettalan tarina Subilla klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat