Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi kotimainen Kynsin hampain -sarja kuvaa arvoristiriitojen kärjistymistä

Komediasarjassa on aitoja huomioita päivänpolitiikasta, tekijät lupaavat.

Radio ja TV
 
Numi Nummelin Yle
Sarjassa ovat mukana Jani Volanen (vas.), Pirjo Lonka, Antti Holma, Pamela Tola, Elsa Brotherus, Johannes Brotherus ja Ville Myllyrinne.
Sarjassa ovat mukana Jani Volanen (vas.), Pirjo Lonka, Antti Holma, Pamela Tola, Elsa Brotherus, Johannes Brotherus ja Ville Myllyrinne. Kuva: Numi Nummelin Yle

Tulevaisuudesta saapuu sankari pelastamaan maailmaa, mutta kyse ei ole elokuvasta Terminator 2. Kotimaisessa komediasarjassa Kynsin hampain 500 vuoden päästä tulevaisuudesta tupsahtaa Max Anteroinen eli Antti Holma.

”Olen katsonut Terminatorin aikoinaan, mutta pyrin tässä oikeastaan poispäin siitä. Jos nyt mietitään 500 vuotta taaksepäin, niin siitä ajasta tiedetään vain suuret linjat, ei yksityiskohtia. Max ei voi olla sen viisaampi”, Holma tuumii.

Hänen roolihahmonsa Max Anteroinen ei olekaan robotti vaan virkamies, joka lähetetään vuoteen 2012 estämään JJ Pasasen ( Jani Volanen ) pääsy pääministeriksi ja johtamaan maailman kehitys kehnoille raiteille.

”Aina kun tehdään komediaa politiikasta, asetelmat kärjistyvät. Tässä on kysymys kovan konservatiivisen vaihtoehdon ja pehmeiden arvojen ristiriidasta, kuten päivänpolitiikassakin, mutta ei ole tarkoitus nimetä hyviksiä ja pahiksia”, Holma linjaa.

Pääministerin vaihtoehdoksi tuupitaan poliittista broileria, kansanedustaja Anita Karvosta, jolla on kokemusta tv-kokkina ja perheenemäntänä mutta ei poliitikkona. Häntä näyttelee Pamela Tola, joka ei halunnut tehdä roolista vain tyhmää blondia.

”En ole tehnyt poliitikon roolia aiemmin. Anita on tunteikkaampi kuin paatuneet poliitikot, mutta ei yhden ominaisuuden hahmo”, Tola sanoo. ”Sitäkin mietittiin, miltä päättävässä asemassa olevan naisen pitäisi näyttää ja kuka sen päättää. Saako pukeutua naisellisesti.”

Siihen kysymykseen törmäsi todellisuudessa presidentti Tarja Halonen. Tola vakuuttaa, että sarjassa on aitoja huomioita politiikasta eikä pelkkää puskafarssia.

Pirjo Lonka näyttelee puoluesihteeri Silja Sileniusta, politiikan kovaa ammattilaista, joka joutuu kummastelemaan Anitan ja Maxin puuhia.

”Seuraan niin vähän puoluepolitiikkaa, että lähdin rakentamaan roolia aika tyhjästä. Minulla ei ollut mitään malleja, vaan käytin sitä, mitä minulle kerrottiin. Ohjaaja Rike Jokelan kanssa pidettiin paljon palavereja, joissa luettiin käsikirjoitusta”, Lonka sanoo.

Hänestä on hienoa aina, kun näyttelijät otetaan mukaan kehittämään käsikirjoitusta. Lonka arvioi, että Kynsin hampain on viihdettä, jossa on mukana realismia. ”Varmaan joku älähtää, ettei eduskunnassa ole oikeasti tuommoista. Mutta eikös totuus ole aina tarua ihmeellisempää?”

Anitan aviomiestä, entistä jääkiekkoilijaa Kari Karvosta näyttelee Ville Myllyrinne. Hän sanoo, että tavoitteena oli viihde, ei poliittisuus. ”Politiikka on tässä aika keveällä ja vaarattomalla tasolla. Oikeastaan kaipaisin sellaista poliittista satiiria, josta voisin pahastua.”

Kynsin hampain TV2:ssa klo 21.25.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat