Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kynsin hampain -sarjassa satiirin kärki on kadoksissa

Jo alkuesittelyssä monikerroksiset aikatasot sekoittavat ajatukset.

Radio ja TV
 
FremantleMedia
Pamela Tola on Kynsin hampain -sarjan päähenkilö Anita Karvonen.
Pamela Tola on Kynsin hampain -sarjan päähenkilö Anita Karvonen. Kuva: FremantleMedia

Kotimainen poliittinen satiiri olisi enemmän kuin tervetullutta suomalaiseen televisioon. Kymmenosainen Kynsin hampain on tilattu täyttämään aukkoa.

Jotain menee kuitenkin pieleen – taas – ja heti alusta lähtien. En suoraan sanottuna pysy edes ihan kärryillä, sillä alkuesittelyn monikerroksiset aikatasot sotkevat ajatukset.

Sarjan päähenkilöstä, kiekkovaimo-kansanedustaja Anita Karvosesta ( Pamela Tola ) leivotaan heti ensi minuuteilla Suomen pääministeri, mutta Karvosen hahmoa ei pedata yhtään. Mikä hän siis on, täysi bimbo vai sittenkin fiksu? Kiltti kotirouva, joka kuitenkin tajuaa nopeasti, että häntä vedätetään? Ja mitkä siis olivatkaan viherdemokraattisen puolueen motiivit hänen valinnalleen?

Kaikki tapahtuu aivan liian nopeasti ja ilman etäisintäkään jännitettä. Myös Karvosen pojan ( Johannes Brotherus ) toilailut alkavat tyhjästä.

Karvosen taustalla on kaksi tukijaa, joita Antti Holma ja Pirjo Lonka esittävät ihailtavan tarmokkaasti. Näyttelijäkaartissa ei muutenkaan ole moittimista, sillä mukaan astuu sarjan edetessä myös Jani Volanen.

Idean taustalla saattaa olla viime vuosikymmenellä nähty Sally Wainwrightin käsikirjoittama brittisarja Rouva pääministeri, jossa mainion Jane Horrocksin esittämä perheenäiti nousi monien tyrmistykseksi valtakunnan kaapin päälle. Mutta se oli terävyydessään kyllä aivan omaan luokkaansa.

Kynsin hampain TV2:ssa klo 21.25.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat