Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Menestyvä sijoituspankkiiri hyppää oravanpyörästä ja ryhtyy prostituoiduksi

Satisfaction-sarjan juonikuvio on sen verran epäsovinnainen, että se vaikuttaa pirteältä.

Radio ja TV
 
USA Network
Matt Passmore on Neil Truman.
Matt Passmore on Neil Truman. Kuva: USA Network

On aina kovempi juttu sorkkia miehen kuin naisen roolia. Siinä horjutetaan valta-asemaa.

Mieheksi pukeutumalla nainen ottaa ylleen vallan merkkejä. Naiseksi pukeutuva mies alentaa itsensä. Alentamisella ovat leikitelleet muun muassa Billy Wilder Piukoissa paikoissa (1959) ja Sydney Pollack elokuvassa Tootsie – lyömätön lyyli (1982).

Jos mies pokaa naisia, hänen arvovaltansa perinteisesti kasvaa. Mutta jos hän makaa naisten kanssa rahasta, suoritus menettää sosiaalisen arvonsa. Sitä asetelmaa ovat hyödyntäneet Aleksi Salmenperä elokuvassa Miehen työ (2007), Dmitry Lipkin ja Colette Burson sarjassa Hung (2009–2011) ja Sean Jablonski uudessa sarjassa Satisfaction (2014).

Satisfaction kertoo Neil Trumanista ( Matt Passmore ), joka tekee pitkää päivää sijoitusyhtiössä ja on etääntynyt vaimonsa ja tyttärensä elämästä. Truman (= tosimies) on kaikin puolin menestyvä, mutta hän päättää hypätä oravanpyörästä ja ryhtyy myymään seksiä. Juonikuvio on sen verran epäsovinnainen ja vielä vähän käytetty, että se vaikuttaa pirteältä. Siksi se tarjoaa myös mehukkaita mahdollisuuksia sosiaalisten ja seksuaalisten valtarakennelmien erittelemiseen.

Parin jakson perusteella Satisfaction on tyydyttävä, vaikkei yhtä ronski tai terävä kuin Miehen työ tai edes Hung. Se ei varsinaisesti moralisoi, mutta pelaa aika pehmeästi. Sarja saattaa vielä kehittyä. Sitä tehtiin toinen kausi ennen kuin se viime kuussa päätettiin lopettaa.

Jablonski on kirjoittanut aiemmin muun muassa sarjoja Kova laki ja Muodon vuoksi. Hänkin saattaa vielä kehittyä. Satisfaction on vasta Jablonskin ensimmäinen oma kehitelmä.

Satisfaction TV2:ssa klo 21.00.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat