Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Täältä tullaan maailma – nyt seurataan suomalaisia au paireja Australiassa

Sarjaan haettiin myös kolmikymppisiä osallistujia, vain yksi ilmoittautui.

Radio ja TV
 
Raisa Mattila
Aito Media
Susa, Isabella, Henrietta ja Juho halusivat lapsenhoitohommiin Australiaan.
Susa, Isabella, Henrietta ja Juho halusivat lapsenhoitohommiin Australiaan. Kuva: Aito Media

Ylen Au pairit -sarjan ykköskaudella neljä nuorta suomalaista lähti lapsenhoitohommiin Lontooseen. Kakkoskaudella au pairien elämää seurattiin Los Angelesissa. Sarjan tänään alkava kolmas kausi sijoittuu Australiaan.

Ylioppilaskirjoitukset ovat takana, elämä ja alanvalinta edessä.

Niinpä: Au pairien viehätys piilee siinä, että parikymppiset päähenkilöt kokevat kameroiden edessä aidosti ison elämänmuutoksen. Monet asuvat lähdön hetkellä vielä kotona ja suuntaavat maailmalle ensimmäistä kertaa ilman perhettään. Joku matkustaa ensimmäistä kertaa lentokoneella.

Törmäyksiähän siinä tulee, joten katsoja pääsee herkuttelemaan muullakin kuin popcornilla. Kakkoskaudelta mieliin jäi erityisesti 19-vuotias Janita, joka rytmitti puhettaan yolo- ja omg-hokemilla. Bilettäminen maistui. Yhteistyö isäntäperheen kanssa päättyi ennen aikojaan, eikä kovin lämpimissä merkeissä.

Uuden kauden ennakkotiedoista päätellen Australiassa jatketaan siitä mihin Los Angelesissa jäätiin. Osallistujien joukossa on surffipoikaa etsivä ”rämäpää” ja ”18-vuotias miesten hurmaaja”.

Mutta mukana voisi olla myös itseään etsivä kolmekymppinen. Uudelle kaudelle nimittäin haettiin 18–30-vuotiaita osallistujia.

Se on mahdollista, sillä au pairien virallinen ikäraja määräytyy kohdemaan lainsäädännön perusteella. Esimerkiksi Yhdysvaltoihin pääsee virallisia reittejä au pairiksi 18–26-vuotiaana. Australiassa – samoin kuin vaikka Suomessa – virallinen yläikäraja on 30 vuotta.

Kuka haluaa lähteä au pairiksi kolmekymppisenä?

Ei kovin moni – ainakaan kuvausryhmän kanssa. Vain yksi hakemus yli sadasta tuli kolmekymppiseltä, muistelee ohjaaja Kati Kanerva.

”Emme yllättyneet tästä. Laitoimme ikärajan suoraan virallisten ehtojen mukaiseksi, emmekä miettineet sitä sen enempää. Eniten hakemuksia tulee aina 18–22-vuotiailta.”

Ja hyvä niin, sanoo sarjan tuottaneen Aito Median operatiivinen johtaja Katri Varjos.

”Selkeästi aikuista emme voisi sarjaan edes ottaa, koska kohderyhmänä ovat nuoret naiset. Mutta monet lähes kolmekymppiset ovat nykyään vielä liikkuvaisessa ja muuttuvassa elämäntilanteessa. He saattavat etsiä itseään ja sitä, mitä ryhtyvät tekemään. Sellainen kolmekymppinen olisi sopinut sarjaan hyvin.”

Katsojan kannalta laaja ikähaarukka on hyvä veto. Kauden kiinnostavin hahmo on nimittäin sen vanhin osallistuja. Kolmen parikymppisen naisen lisäksi Australiaan lähtee 24-vuotias Juho – sarjan historian ensimmäinen miespuolinen au pair.

Viime vuosina mediassa on kirjoitettu taajaan lastenhoitajien uudesta sukupolvesta: maailmalle mielivistä eläkeläisistä. Ehkä trendi näkyy ruuduissa seuraavalla kaudella.

Au pairit Australiassa alkaa TV2:ssa klo 20.30.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat