Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ebola tappoi äidin, isän ja veljen

HBO:n tuore dokumentti seuraa nuoria Abua ja Michaelia Sierra Leonen ebola-alueella.

Radio ja TV
 

HBO:n tuoreen dokumentin Orphans of Ebola ohjaaja Ben Steele on myös kuvannut dokumenttinsa. Samaan tapaan työskenteli David Darg, jonka eboladokumentti Body Team 12 oli vastikään Oscar-ehdokkaana.

Selityksenä toimintatavalle on haluttomuus asettaa kuvaaja erikseen hengenvaaraan. Rohkeaa dokumentintekoa siis.

Sierra Leoneen sijoittuvan Orphans of Ebolan alussa, tammikuussa 2015, epidemia ei ole pahimmillaan. Silti sairaaloissa on yhä potilaita, vainajia haudataan ja koulut pysyvät suljettuina, koska taudin pelätään leviävän.

Toinen dokumentin keskushenkilöistä on 12-vuotias Abu. Hän luettelee aikajärjestyksessä, ketkä lähisukulaiset ebolavirus on tappanut: isän sisko, tämän lapsi, isoäiti, veli, äiti, isä ja setä.

Arviolta 20-vuotias Adama -täti on huolehtinut orvoksi jääneestä Abusta ja tämän veljestä, mutta nyt Adama on sairastunut ja joutunut eristyksiin.

Toisaalla asuvan Michael -pojan isä on ollut yhteisönsä arvostettu jäsen, joka on vastannut sekä paikallisesta apteekista että kirkosta. Isä sairastui kylässä ensimmäisenä ja kuoli. Kunnioitettu asema johti siihen, että hautajaisiin tuli paljon väkeä, ja epidemialle tyypillisellä tavalla moni hautajaisvieraista sai tartunnan.

Nyt kyläläiset karttavat Michaelia ja hänen siskoaan kuin ruttoa.

Ohjaaja Steele ei onneksi tyydy vain kauhistelemaan sitä, miten hankalassa asemassa orvot ovat, kun heitä on niin paljon, että huoltajien löytäminen on vaikeaa. Hän seuraa Abua ja Michaelia tarpeeksi kauan, jotta hahmottuu tarina ja aletaan nähdä toivon pilkahduksia.

Orphans of Ebola HBO Nordicissa (hbonordic.fi).

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat