Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jatkoaika oli 1960-luvun Saturday Night Live

Jatkoaikakin tarjosi ajankohtaista viihdettä ja sketsejä lauantai-iltaan.

Radio ja TV
 
Henri Waltter Rehnström
Yle
Lenita Airisto, Aarre Elo ja Hannu Taanila hauskuttivat Jatkoaika-ohjelmassa 1968.
Lenita Airisto, Aarre Elo ja Hannu Taanila hauskuttivat Jatkoaika-ohjelmassa 1968. Kuva: Yle

Ajankohtaisuuksia parodioiva sketsiohjelma Saturday Night Live on viihdyttänyt amerikkalaiskatsojia suorana jo vuodesta 1975. Ohjelman suomalaisversio alkoi näkyä helmikuun alussa. Mutta muistitko, että hieman vastaavanlaista ohjelmaa tehtiin Suomessa jo 1960-luvulla?

Vuosina 1967–1969 esitetty Jatkoaika oli päivänpolttavia aiheita ruotiva suora keskusteluohjelma, joka nähtiin lauantai-iltojen päätteeksi. Runsasta juontajajoukkoa edustivat muun muassa Lenita Airisto ja Aarre Elo. Vieraina nähtiin niin Väinö Linna, Jörn Donner kuin Tabe Slioor.

Ajankohtaisuudestaan huolimatta Jatkoajan ote oli viihteellinen. Keskustelujen lomassa esitettiin sketsejä, jotka alkuperäisen Saturday Night Liven tapaan nostivat pinnalle nuoria koomikoita. Heidän joukossaan oli myös muuan Vesa-Matti Loiri.

Saturday Night Live Suomen menestys ei ole ollut toivottua. Uppoaisikohan Jatkoaika katsojiin paremmin, jos se nyt lanseerattaisiin uudestaan?

Tosin ohjelman idea oli siinä, että sillä ei ollut ennalta määrättyä kestoa vaan lähetys jatkui niin pitkään, kun juttua riitti. Nykyajan tv-maailmaa hallitsevassa slottiajattelussa tämä saattaisi kyllä olla ennen kuulumatonta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat