Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sisarukset riitelevät automatkalla

Nokkelan indie-elokuvan asenne ihmisiin on hapan.

Radio ja TV
 
Yle
Ilkeileviä sisaruksia esittävät elokuvan käsikirjoittajat Alex Ross Perry ja Carlen Altman.
Ilkeileviä sisaruksia esittävät elokuvan käsikirjoittajat Alex Ross Perry ja Carlen Altman. Kuva: Yle

Vastavärit ★★★ The Color Wheel, USA 2011 Teema klo 22.00

Vastavärit on vähän onnahtava käännös The Color Wheel -elokuvan nimestä. Väriympyrä kun sisältää koko värispektrin.

Mustavalkoisessa elokuvassa ei tosin ole värejä ollenkaan. Nykyaikana se tarkoittaa taidetta ja ehdotonta epäkaupallisuutta. Vastavärit ei saanutkaan jakelua ennen kuin Indiewire- ja Village Voice -lehdet metelöivät siitä.

Komediassa Colin lähtee auttamaan siskoaan JR:ää, joka on eroamassa poikaystävästään ja journalismin opettajastaan. Automatkalla hakemaan JR:n kamoja he setvivät välejään.

Alex Ross Perry kirjoitti käsikirjoituksen Carlen Altmanin kanssa, ja he näyttelevät pääroolit. Perry myös ohjasi ja tuotti pikkuleffansa.

Juttu rakentuu vuoropuhelulle. Colin ja JR eivät tule kovin hyvin toimeen heilojensa, työelämän tai toistensa kanssa. JR:lla on itsestään isommat luulot kuin lahjat. Colin ei elättele edes turhia luuloja itsestään. Epäonnistujat keikkuvat syrjäytymisen partaalla.

Ross on sanonut, että Vastaväreihin vaikutti kirjailija Philip Roth. Elokuvien puolelta sen hapan asenne ihmisiin ja itsetietoinen teksti tuovat mieleen Hal Hartleyn, joka oli indie-lemmikki 1990-luvulla.

Rakkautta ja anarkiaa -festivaalilla vieraillut Ross on vähän samassa asemassa nyt. Hänen tuuliajolla seilaavien ihmisten kuvauksensa viehättävät, vaikka niiden nokkeluus tuntuukin hitusen omahyväiseltä ja ontolta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat