Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uudessa Katastrofikokki-kisassa vain huonoin voi voittaa

Sotku on kammottava ja jälki rujoa – käänteisen kokkauskilpailun taso onnistui jopa yllättämään tuomari Tomi Björckin.

Radio ja TV
 
Pyry Pietiläinen / MTV
Tässä he ovat: Katastrofikokki-kilpailun kymmenen osallistujaa sekä keskellä tuomarit Tomi Björck ja Kari Aihinen.
Tässä he ovat: Katastrofikokki-kilpailun kymmenen osallistujaa sekä keskellä tuomarit Tomi Björck ja Kari Aihinen. Kuva: Pyry Pietiläinen / MTV

Ruokaharrastajat, hajaantukaa. Täällä ei ole mitään teidän silmillenne sopivaa.

Uudessa Katastrofikokki-kisassa sotku on kammottava ja jälki rujoa. Kilpailijoista yksi teloo itsensä joka kerta astuessaan keittiöön, toinen ei erota tilliä persiljasta. Kolmas on sitä mieltä, että on ihan ookoo käyttää vesihauteeseen muoviastiaa, joka tietysti sulaa paitsi ruuan sekaan, myös iloisesti pitkin liettä.

Ihan tällaista lähtötasoa ei ohjelman toinen tuomari ja juontaja, keittiömestari Tomi Björck osannut odottaa. Vaikka ohjelmaan pääsyn yksi – ja tärkein – kriteeri oli huonous keittiöhommissa.

”Jos ei perunaa osaa keittää, niin tilannehan on aika paha”, Björck arvioi ja kiittelee heti perään, että on hienoa ”kun suomalainen pystyy nauramaan omalle suoritukselleen”, kuten Katastrofikokin kilpailijat.

On kerrassaan hämmästyttävää, että näinä ruokahifistelyn aikoina ohjelmaan haki lähes 700 osallistujaa, jotka kaikki olivat valmiita osoittamaan julkisesti huonot keittiötaitonsa.

Katastrofikokin eteneminenhän on nurinkurinen muihin kokkauskilpailuihin verrattuna: jokaisessa jaksossa paras kokki tippuu ja lähtee kotiin mukava sponsoroitu keittiöaiheinen palkinto kainalossaan.

Viimeiseksi jäävä huonoin ja voittaa ainoastaan kyseenalaisen Katastrofikokin tittelin.

Vaikka kilpailijoiden keitokset saivat myös toisen tuomarin, ravintoloitsija Kari Aihisen, usein nieleskelemään, on hän sitä mieltä, että kilpailussa taitoa tärkeämpää on intohimo.

”Ammattikokeissakin minua ärsyttää taidonpuutetta enemmän se, jos ei anna tekemiselleen kaikkea ja on laiska”, Aihinen summaa. Tärkeintä on hänestä halu oppia.

Eniten häntä hämmensi ohjelmassa ruoka-aineiden kohtelu ja paloittelu, joka oli hänestä usein ”raiskaushenkistä”.

Katastrofikokkien keittometodit näyttävät usein siltä, että sekä vakiotuomarit että vieraat ovat olleet pariin otteeseen ruokamyrkytysvaarassa. Vaikka huippukokit joutuvat usein nieleskelemään naurunkyyneleitään kotikokkien keitosten edessä, ei ohjelman pointti ole nolata kilpailijoita.

Mutta mitä katsoja saa tästä kaikesta?

Kun perinteisten kokkikilpailujen asetelma on keikautettu päälaelleen, ei parhaiden kokkien tippuminen kilpailusta ensimmäisinä tuo ruudun kummallekaan puolelle juuri oppimisen oivalluksia.

Samaistumisesta puhumattakaan: miksi kukaan haluaisi tsempata lempikilpailijaansa olemaan niin huono, että saisi nähdä tämän vielä seuraavassa jaksossa?

Katastrofikokki alkaa MTV3:lla klo 20.05.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat